Ceļotājiem būs iespēja izbaudīt Hanzas laikus un vērtības

2016. gada janvārī Valmieras pilsētas pašvaldība parakstīja partnerattiecību līgumu ar projekta "Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai (HANSA)" galveno partneri Inspiration Gotland.

Projekts vieno desmit projekta partnerus no Latvijas, Igaunijas un Zviedrijas un tā mērķis ir izcelt katras partnera pilsētas Hanzas vērtības, kā arī spēt tās apvienot kopējā piedāvājumā ceļotājiem, tādējādi stiprinot Hanzas zīmolu un mudinot ceļotājus arvien vairāk iepazīt Hanzas pilsētas.

No Latvijas projektā piedalās Valmieras pilsētas pašvaldība, Cēsu Kultūras un tūrisma centrs, Kokneses, Limbažu, Pārgaujas un Kuldīgas novadu pašvaldības, kā arī Vidzemes plānošanas reģions, savukārt Pērnavas un Viljandi pilsētas pašvaldības ir partneri no Igaunijas, bet no Zviedrijas – Gotlandes reģions un Gotlandes tūrisma attīstības aģentūra "Inspiration Gotland", kas ir arī projekta vadošais partneris.

Projekts "Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai (HANSA)" ilgs 39 mēnešus – līdz 31. decembrim 2018. gadā. Projekta mērķis ir pierādīt, ka Hanzas laiki un vērtības ir ne tikai viduslaiku vēstures sastāvdaļa, bet arī mūsdienās pastāvoša un ilgtspējīga kultūras mantojuma daļa.

Izpētot Valmieras Hanzas laiku vēsturi un liecības, projekta laikā tiks radīta iespēja apmeklētājiem ceļot laikā un piedzīvot Hanzas laiku tirgus izdarības mūsdienās. Projekta gaitā plānots radīt jaunus tūrisma produktus, ļaujot iepazīt Valmierā Hanzas laiku mūziku, senos tērpus, gastronomiju, kā arī iesaistīties radošās aktivitātēs atbilstoši Hanzas noskaņām radītos tirgotāju namiņos un darbnīcās.

Projekta rezultātā plānots izveidot vairākus aizraujošus pārgājienu un riteņbraukšanas maršrutus, iedzīvināt zīmolu "Hanzas gastronomija", savienojot Hanzas vērtības ar vietējām gastronomiskajā vērtībām. Paredzētas arī citas aktivitātes, lai palielinātu tūristu skaitu visa gada garumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.63802791sec.