Festivāls «Kino Pedālis» piedāvās jaunu velo maršrutu aplikāciju - spēli

Sapludinot velo un kino robežas, no 2016. gada 13.-15.maijam Valmierā un apkārtējos novados norisināsies pirmais velo – kino festivāls "Kino Pedālis".  Festivāla rīkotāji piedāvās jaunu, mūsdienīgu pieeju tūrisma velobraucienu baudīšanai. Visiem dalībniekiem būs pieejama īpaša, vieda velo maršrutu aplikācija - kas reizē būs gan gids un maršrutu karte, gan interaktīva spēle.

"Kino Pedālis" plašajā programmā centrālais notikums sestdien, 14.maija, būs velo brauciens un interaktīva spēle kino noskaņās pa Valmieras pilsētas un Kocēnu, Burtnieku novadu velo celiņiem un takām. Kā darbosies aplikācija? Festivāla laikā dalībnieki, lejupielādējot interaktīvās spēles aplikāciju savā viediericē, varēs izvelēties kurā no trim maršrutiem vēlas doties – "Ģimeņu pedālī" (ap 9 km), "Puspedālī" (ap 15 km) vai "Dižpedālī" (ap 35 km) – vai paši radīt savu maršrutu. Aplikācija būs pieejama gan iOS, gan Android telefoniem un planšetdatoriem, kas darbojas 3G tīklā. Spēles laikā, sekojot norādēm un vizinoties pa Valmieras un apkārtējo novadu skaistākajām vietām, dalībnieki piestās aktīvajos punktos, piemēram, ievērības cienīgās kino uzņemšanas vietās, un atbildot uz jautājumiem, krās punktus, ko finišā varēs samainīt pret balvām. Lielākajās pieturvietas festivāla laikā dalībniekus sagaidīs atspirdzinājumi un izklaides, kā arī būs pieejama mobilo ierīču uzlāde un velosipēdu serviss, lai spēli varētu nesteidzīgi baudīt bez raizēm.

Jaunā velo maršrutu spēle ir īpaši radīta festivālam "Kino Pedālis", bet pēc pasākuma aplikācija turpinās darboties un piekļuve tās pamata versijai būs arī visu vasaras sezonu. Spēles radītājs un arī festivāla "Kino Pedālis" galvenais rīkotājs ir "Aktīvā tūrisma centrs Eži", kas ir viens no vadošajiem un pieredzes bagātākajiem aktīvās atpūtas jomas uzņēmumiem Latvijā, savu pasākumu dalībniekiem vienmēr radot pozitīvas un spilgtas emocijas un rodot iespēju sajust to dzīves garšu, kas ikdienas steigā paslīd garām.

Par festivālu "Kino Pedālis"

Riteņbraucēji ir arī lieli kino mīļotāji, tādēļ festivālā "Kino Pedālis"  galvenais uzsvars būs vērsts uz kino un velo kultūru mijiedarbību. Piektdien, 13.maijā, festivālu iesāks "Kino nakts", kuras laikā, pārvietojoties ar divriteņiem starp septiņiem neparastiem kinoteātriem, festivāla dalībnieki varēs skatīt gan pašmāju, gan ārzemju filmas par un ap velo tēmu. Festivāla kinoteātri būs – kino "Gaisma", Valmieras Kultūras centrs un Tautas Harmonijas centrs Valmierā, Kokmuižas alus pagrabs Kocēnos, atpūtas komplekss "Avoti" – BMX Slavas zāle Burtnieku novadā, "Siltumnīca" Beverīnas novadā, kā arī pagaidām vēl viens slepens kinoteātris tuvējā apkārtnē. Līdz 1.maijam vēl ir atvērta arī pieteikšanās "Kino Pedālis" filmu konkursam par un ap velo tēmu. Iesniegto filmu skate notiks festivāla "Kino naktī", kad viena no filmām tiks pie galvenās balvas – 500 eiro.

Sestdien, 14.maijā, līdz ar jauno velo maršrutu spēli Valmierā notiks "Velo bazārs", kas vienkopus pulcinās daudz un dažādu velo jomas pārstāvju, sākot ar velosipēdu un aksesuāru tirgotajiem līdz velo entuziastu grupām un subkultūru virzītājiem. Bet sestdienas vakarā Valmieras centru pieskandinās "Kino Pedāļa" burziņš ar kopīgu finišu, lielo loteriju, paraugdemonstrējumiem, improvizācijas teātri "Spiediens", Kārļa Kazāka "Velomūziku" un grupu "Satellites LV". Svētdien, 15.maijā, festivālu noslēgs nesteidzīgas un laiskas "Velo brokastis" Valmiermuižas klētī kopā ar "Kino Pedālis" retrospekciju, radošajām darbnīcām un izklaidēm lieliem un maziem.

Pasākumu rīko "Aktīvā tūrisma centrs Eži" ciešā sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību, Kocēnu novada pašvaldību, Burtnieku novada pašvaldību un "Valmiermuižas alus"  darītavu.  

Plašāka informācija par festivālu – www.kinopedalis.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40631509sec.