Valmierā norisināsies tautas deju festivāls Latvju bērni danci veda

Jau daudzus gadus jūnijā, sagaidot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, tiek rīkots festivāls "Latvju bērni danci veda", kas šogad 4.jūnijā norisināsies Valmierā. Pasākumu organizē Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību, Valmieras Kultūras centru un Valmieras Jaunatnes centru "Vinda".

No plkst.12.00 līdz 17.00 laukumā starp Valmieras Kultūras centru un tirdzniecības centru "Valleta" būs iespēja piedalīties radošās pilsētiņas "Mēs Latvijai" radošajās darbnīcās. Savukārt no plkst.13.00 pie Valmieras muzeja un Valmieras Kultūras centra notiks ielu koncerti. Tajos piedalīsies deju kolektīvi no Saldus, Valkas, Strenčiem, Grobiņas, Jūrmalas, Kuldīgas, Burtnieku novada, Rīgas, Rugājiem, Vaiņodes, Bauskas, Ķeguma, Ikšķiles, Ventspils, Dundagas un Valmieras. Kopumā koncertos piedalīsies aptuveni 2500 dalībnieku.

Neatņemama festivāla sastāvdaļa ir svētku dalībnieku gājiens. Tā sākums paredzēts plkst.17.00 no Valmieras Kultūras centra. Gājiena dalībnieki dosies uz Valmieras estrādi, kur plkst.18.00 gaidāms festivāla noslēguma koncerts "Deju soļiem cauri Latvijai". Tajā piedalīsies dejotāji no Valmieras pilsētas un Saldus, Amatas, Cēsu, Līgatnes, Pārgaujas, Priekuļu, Vecpiebalgas, Valkas, Strenču, Brocēnu un Talsu novadiem. Koncerta režisors – Jānis Znotiņš, scenāriste – Rasa Bugavičute-Pēce, komponists – Jēkabs Nīmanis, scenogrāfs – Artūrs Arnis.

Festivāla mērķis ir iesaistīt bērnus un jauniešus Dziesmu un deju svētku procesā un tradīcijas ilgtspējas saglabāšanā, tādējādi veicinot un popularizējot ne tikai Latvijas bērnu deju kolektīvu radošās aktivitātes, bet arī apzinot deju kolektīvu māksliniecisko sniegumu un deju iestudējumu kvalitāti, kā arī sekmējot festivāla norises vietu kultūrvides attīstību un vietējās kopienas iesaisti.

Festivāla vēsture aizsākusies ar nelielu koncertu 1990.gadā Rīgā "Mazajā Ģildē", kur piedalījās 22 kolektīvi un 600 dalībnieku. Šobrīd festivāls "izaudzis" līdz vērienīgam pasākumam, kas katru gadu notiek kādā no republikas pilsētām, un tajā ik gadu piedalās vairāki tūkstoši mazo dejotāju. Valmieras pilsētai pirmajai ticis gods šo pasākumu organizēt otro reizi. Pirmo reizi festivāls Valmierā notika 1999.gadā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6172719sec.