Piedalies vasaras tūrisma akcijā «Ceļo līdz 100!»

No 2016. gada 1.jūnija līdz 8.oktobrim Valmieras Tūrisma informācijas centrs (TIC) sadarbībā ar Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novadiem, kā arī Cēsu un Viljandi (Igaunija) pilsētām aicina ikvienu – individuālu ceļotāju, ģimenes ar bērniem, draugu kompānijas, ceļotāju grupas – piedalīties vasaras tūrisma akcijā "Ceļo līdz 100!/Reisi 100-ni!".

Lai piedalītos akcijā, interesentam jādodas pēc akcijas bukleta uz Valmieras TIC, Cēsu TIC, Viljandi TIC, kādu no apkārtējo novadu tūrisma informācijas punktiem vai akcijā iesaistītajiem apskates objektiem. Ceļotājiem līdz 8.oktobrim, kad Valmierā noritēs slavenais Simjūda tirgus, jāapmeklē vismaz desmit no 30 objektiem, viesojoties katrā novadā un pilsētā kaut vienu reizi un izmantojot tur piedāvātos tūrisma pakalpojumus. Ciemojoties apskates vietā, akcijas dalībniekiem jābūt īpaši vērīgiem, jo jānoskaidro arī pareizā atbilde uz jautājumu, kas minēts bukletā pie katra apskates objekta. Piemēram, kāda ir visbiežāk sastopamā koku suga Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parkā? Kas agrākos laikos mita Valmiermuižas zirgu stallī? Cik augsts ir Viljandi vecais ūdenstornis? Par pareizu atbildi uz jautājumu saņemsiet īpašu uzlīmi, kas jāielīmē akcijas bukletā.

Kad apceļoti vismaz desmit no 30 objektiem, aizpildītais akcijas buklets līdz 22.oktobrim jāaiznes vai jānosūta pa pastu uz Valmieras TIC Rīgas ielā 10 (Valmiera), uz Cēsu TIC Pils laukumā 9 (Cēsis) vai Viljandi TIC Vabaduse plats 6 (Viljandi).

Akcijas noslēguma pasākums plānots 5.novembrī, kad 31 ceļotājs pēc nejaušības principa saņems veicināšanas balvas no tūrisma akcijā iesaistītajiem uzņēmumiem un galveno pārsteigumu – tūristu velosipēdu, ko sarūpējusi Valmieras pilsētas pašvaldības, Viljandi pilsētas pašvaldība, tūrisma un aktīvās atpūtas inventāra veikals "Gandrs" un pašvaldības aģentūra "Cēsu Kultūras un tūrisma centrs".

Vasaras tūrisma akciju "Ceļo līdz 100!/Reisi 100-ni!" atbalsta: Valmieras muzejs, Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parks, kinoteātris "Gaisma", Gaujas tramvajs, piemājas saimniecība "Vīnkalni", "R Chocolate", Brenguļu alus darītava, Inga Logina, zemnieku saimniecības "Abullāči" un "Adzelvieši", SIA "Valmiermuižas alus", Burtnieku Tūrisma informācijas punkts, atpūtas kompleksi "Avoti" un "Mazais Ansis", Vaidavas keramikas ražotne, "Zirgaudzētava Kocēni", Valmiermuižas stallis, šķirnes trušu audzētava "Mežiņi", Mucu muzejs "Nu, liela muiža!", Cēsu Vīna bārs, ZOO "Rakši", aktīvās atpūtas centrs "Supervāvere", Cēsu viduslaiku pils, "Mazā Brīnumzeme", Kondase Mākslas centrs, Viljandi muzejs, Bonifatiuse ģilde, Olustveres muiža un Viljandi vecais ūdenstornis.

Valmieras TIC vasaras tūrisma akciju organizē jau ceturto gadu, šogad aicinot iepazīt arī Valmieras sena un laba drauga, Hanzas pilsētas Viljandi un novada tūrisma piedāvājumu. Tāpat akcijas laikā iespējams izzināt Hanzas pilsētas – Cēsu – tūrisma piedāvājumu un, protams, Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novadu vilinājumu.

Akcijas mērķis ir veicināt Latvijas un Igaunijas iepazīšanu, jo jau 2018.gadā tiks atzīmēta Latvijas un Igaunijas valstu 100 gadu jubileja. Tādējādi arī akcijas nosaukums nav nejaušs – tas mudina turpināt iepazīt dzimto zemi, izzināt skaistākās vietas, viesmīlīgākos saimniekus, gardākos ēdienus un gadu simtiem mantotās kultūras, amatniecības tradīcijas un citas zintis. Tādējādi akcija mudina mūs ceļot līdz pat sirmam vecumam, gūstot pozitīvas emocijas, jaunu pieredzi un prieku, ko sniedz skaistas vietas, laipni atvērtas durvis un cilvēku sirds siltums.

Informācija par akciju tūrisma vortālos www.visit.valmiera.lv, www.visit.cesis.lv un www.visitestonia.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74264383sec.