Intervija ar Denisu Lakruā par Amadeus inovāciju attīstības vēsturi

Amadeus inovāciju attīstības vēsture: Intervija ar Denisu Lakruā, Produktu izstrādes departamenta viceprezidentu, kurš strādā Amadeus jau no kompānijas pirmssākumiem.

Kādas izmaiņas Jūs esat piedzīvojis Amadeus pētījumu un attīstības jomā kopš kompānijas pirmssākumniem līdz šai dienai?

Mūsu galvenais mērķis un darbības princips - nodrošināt radošu, atšķirīgu, ārpusrāmju pieeju, ir palikuši nemainīgi no sākuma līdz pat šodienai. Patiesībā tā ir daļa no Amadeus DNS. Bet, ja mēs salīdzinām 1989. gadu ar 2013. gadu, mainījušies ir mūsu R&D* apjomi - mēs sākām, ar 250 darbiniekiem no Dienvidfrancijas. Patlaban Amadeus strādā apmēram 5000 darbinieku no visas pasaules.

Otra būtiskā atšķirība ir tā, ka mēs esam kļuvuši par daudz strukturizētāku organizāciju un procesu sakārtotība ļauj mums atvēlēt uzstādījumus, vietu un laiku patiešām inovācijām. Jāsaka arī, ka šodien mēs vairāk sliecamies, vai varbūt esam spiesti savu rīcību un lēmumus inovāciju attīstībā, ekonomiski pamatot. Šajā ziņā mēs esam daudz disciplinētāki nekā agrāk. Tomēr vienmēr ir svarīgi atcerēties - tas, ka uzreiz nav redzams biznesa pamatojums, nenozīmē, ka ideja ir slikta.

Skatoties plašāk, ne tikai no Amadeus perspektīvas, var runāt par vēl kādu pārmaiņu tūrisma industrijā. Šodien mēs esam tendēti domāt vairāk īstermiņā, nekā ilgtermiņā, kā tas bija agrāk. Produktu plānošanā mēs domājam trīs, četru un, varbūt, piecu gadu perspektīvā. Ja kompānija orientējas uz ilgtermiņa perspektīvu inovāciju R&D jomā, kļūst vieglāk pamatot domāšanas veidu un lēmumu pieņemšanu, nevis ieviest kaut ko patiešām inovatīvu. Tātad patiesība ir kaut kur pa vidu starp īstermiņa un ilgtermiņa domāšanu.

Ko inovācijas nozīmē Jums personīgi?

Inovācijas bez investīcijām nozīme izolāciju - to mēs jau labu laiku skandinām kā mantru. Protams, ka mēs vēlamies , lai cilvēki nāk klajā ar jaunām idejām, īpaši ar tādām, kas palīdz uzlabot mūsu darbību. Bet vairāk par visu mēs esam ieinteresēti inovācijās, kam ir uzskaitāmi pozitīvs iespaids uz kompānijas komerciālajiem rādītājiem. Dažkārt mēs vēlamies komerciālu ietekmi, bet plašākā šī jēdziena nozīmē. Piemēram, mūsu ieviestais, uz vērtību balstītais cenu modelis ir satriecoši efektīvs jaunievedums (pat revolūcija, ja vēlaties).

Tas, ko es gribu teikt - inovācijas ne vienmēr ir sinonīms radošumam. Protams, vienmēr ir patīkami saņemt atzinību un uzmanību publiskos pasākumos, industrijas aptaujās un konkursos, bet ne vienmēr ir skaidrs, cik lielā mērā šī atzinība palīdzēs mūsu biznesam virzīties uz priekšu.

Kas Jūsu ieskatā ir trīs svarīgākās Amadeus inovācijas ?

Pirmā un svarīgākā inovācija vispārākajā pakāpē, no kompānijas darbības pirmās dienas, bija biznesa ideja pati par sevi - radīt sistēmu, ko var izmantot gan GDS**, gan aviokompānijas. Tas ir kaut kas, kas šodien vairs netiek pietiekami novērtēts, jo ir pats par sevi saprotams. Jāatceras, ka tajos gados industrijā toni noteica Ziemeļamerikas lielie spēlētāji. Tātad, izveidot vienotu Eiropas GDS platformu un pārliecināt vadošās Eiropas aviokompānijas apvienoties šādam kopējam izrāvienam, bija satriecošs panākums. Es personiski esmu pārliecināts, ka šī ir un paliek galvenā atslēga, kas attiecas uz Amadeus turpmākajiem panākumiem.

Otrkārt, koncepts par Amadeus vietējām komerciālajām pārstāvniecībām un tās ieviešanas ātrums, bija vienkārši pārsteidzošs. Tā vienkārši bija ģeniāla ideja ātri un ar panākumiem pārklāt visu pasaules karti ar Amadeus organizāciju tīklu. No tiešas klātbūtnes 5-6 svarīgākajos tirgos uz pārstāvniecībām 195 pasaules valstīs Amadeus nokļuva patiešām ļoti ātri.

Treškārt, un tas var jūs pārsteigt, ka, tieši ar tehniskiem risinājumiem saistīta inovācija, manā TOP3 ieņem tikai 3. vietu.

Extreme Search - tas ir un paliek patiešām inovatīvs un unikāls izgudrojums. Pat vēl šodien, es varu nosaukt vairākus nozīmīgus klientus, kas ir izvēlējušies strādāt ar Amadeus, pateicoties tieši šim unikālajam un atjautīgajam risinājumam.

Kāds ir optimālais līdzsvars starp sekošanu klientu vajadzībām un klientu vajadzību virzīšanu?

Mēs pilnīgi noteikti esam vairāku jaunu inovatīvu ideju un risinājumu ierosinātāji un atbalstam tos ar apjomīgām investīcijām, bet mums vienmēr ir vajadzīga rezonanse no klientu puses. Kad izstrādājam jaunus risinājumus, mēs vienmēr sadarbojamies ar klientiem - pilotiem. Tas notiek ne tikai tādēļ, lai mēs būtu pārliecināti, ka mūsu risinājumi atbilst konkrētā tirgus prasībām, bet, galvenokārt, lai būtu droši, ka nedodamies nepareizā virzienā. Viena no jomām, kur mēs noteikti nosakām toni un atrodamies līderpozīcijās, ir e-komercija. Mēs varam lepoties, ka mūsu risinājumi tiek izmantoti vairākos pasaules vadošos portālos, piemēram Quantas, Air Canada un Lufthansa online portālos. Šīs nosauktās, patiešām ir pasaules klases aviokompāniju mājaslapas un mēs lepojamies par iespēju strādāt ar tām.

Kas mūs sagaida nākotnē inovāciju jomā?

Ikvienam biznesam būs jāiemācās līdzsvarot inovāciju augsto lidojumu ar finansiālo un komerciālo spiedienu - un es ceru, ka tas neliks mums novirzīties no pareizā kursa. Ilgtermiņā, jebkuri ieguldījumi var atmaksāties, bet no mums sagaida ātrāku ieguldīto līdzekļu atdevi. Dažkārt mēs aizmirstam, cik ilgstoša var būt nozīmīgu inovāciju radīšana un ieviešana dzīvē. Un ambiciozi mērķi var jūs pievienot pasaules vislabāko un vislielāko kompāniju sarakstam. Mēs domājām, ka paies vismaz 30 gadi, kamēr mēs kļūsim par aviokompāniju pasažieru servisa sistēmu nodrošinātāju Nr.1 pasaulē. Tagad izskatās, ka mēs būsim to paveikuši 10 gados.

Ja mēs lūkojamies uz industrijas perspektīvām plašāk, es teiktu, ka mobilajā un norēķinu sistēmā ir daudz vietas inovācijām. Tur ir tādas iespējas! Es nevaru prognozēt tieši kāds virziens tiks uzņemts, bet tas ir tikai laika jautājums. Jo, ja, piemēram, skatāmies uz kredītkaršu norēķinu sistēmu, tajā pa lielam nekas nav mainījies jau kādus 20 gadus. Šajā nolūkā, es domāju, būtu jārevolucionizē visa maksājumu industrija, ne tikai organiski jāievieš daži sīki uzlabojumi esošajā virzienā.

*R&D - Research and Development

** GDS - Global Distribution System

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60813594sec.