Talsos notiks vērienīgs gaisa balonu šovs

2016. gada 12. augusta vakarā ar brīvdabas koncertu Stendē tiks ieskandinātas Talsu draugu dienas, šoreiz – Prieņu (Lietuvas) zīmē.

18.00 Stendes brīvdabas estrādē skatītājus priecēs Prieņu rajona vidējās paaudzes tautisko deju kolektīvs "Ringis" Raimundas Markūnas vadībā un Prieņu "Žiburis" ģimnāzijas vokālais ansamblis Romas Ruočkienes vadībā, kas sadancos un sadziedās ar Stendes amatiermākslas kolektīviem – Vīru vokālo ansambli "Stende" Armanda Ulmaņa vadībā un vidējās paaudzes tautisko deju kolektīvu "Teika" Lienes Konopackas un Indras Nolendorfas vadībā.

19.30 Stendes iedzīvotāji un viesi varēs vērot dokumentālo filmu par motokrosa vēsturi Talsu novadā "Motors rūc cauri gadiem", bet 21.00 visiem būs iespēja atpūsties zaļumballē.

Šajā laikā iesāksies viens no pēdējo gadu vērienīgākajiem gaisa balonu festivāliem Latvijā – trīs dienu garumā notiks ne vien gaisa balonu lidojumi virs Talsu pilsētas, bet programmā paredzēta arī degļu parāde un balonu spīdēšana. Festivāla laikā plānoti četri lidojumi virs Talsiem, kuros varēsim redzēt 12 gaisa balonu ekipāžas.

12. augusta vakarā, labos laika apstākļos, baloni 19.30 uzsāks lidojumu no Talsiem uz Stendi. Jāpiebilst, ka vēja ātrums nedrīkst pārsniegt 5 m sekundē, bet no 22.30 līdz 23.30 gaidāma balonu spīdēšana Talsu pilsētā. Spīdēšanai nepiemērotos laika apstākļos Talsu ezera krastā šajā laikā notiks stacionārs degļu šovs.

Gaisa balonu lidojumi notiks arī 13. un 14. augusta rītā no plkst. 6.30 līdz 8.00, bet vakara lidojums 13. augustā gaidāms no 19.00 līdz 20.30.

Gaisa balonu pacelšanās atkarīga no laika apstākļiem, vēja stipruma un virziena. Taču, lai Talsu novada iedzīvotājiem un pilsētas viesiem būtu iespējams balonu pacelšanos vērot tuvumā, tiek plānots, ka pirmā pacelšanās vieta būs Talsu 2. vidusskolas sporta stadionā, otra – Talsu Valsts ģimnāzijas stadionā, bet trešā Talsu lidlaukā. Tāpat 13. augustā Dižmāras svētku laikā gaidāma paraplānu gaisa skate, bet vakarā pirms koncertšova "Tā nav dzīve, tas ir kino" no 21.30 līdz 22.30 ikviens varēs baudīt gaisa balonu spīdēšanu.

 Festivāla organizatori  aicina privāto zemju īpašniekus būt saprotošiem, jo 15 km rādiusā ap Talsiem var notikt neplānota gaisa balonu nosēšanās, kā arī savlaicīgi parūpēties par dzīvniekiem – īpaši suņiem un zirgiem, kurus var nobiedēt specifiskā balonu šņākoņa.

Organizatori uzsver, ka pasākumi norisināsies TIKAI labvēlīgos laika apstākļos un pasākumu norises laiki var mainīties atkarībā no laika apstākļiem, tādēļ pasākumu apmeklētāji aicināti sekot līdzi aktuālajai informācijai mājaslapā www.talsi.lv un Talsu novada pašvaldības kontos sociālajos tīklos.

13. augusts būs kulminācijas brīdis ne tikai gaisa balonu parādei, bet arī Dižmāras gadatirgus  dižošanās laikam. Lietuvas Prieņu kolektīvu priekšnesumus varēsim vērot no plkst. 10.00 līdz 11.00, bet Lietuvas tradicionālos ēdienus un dzērienus, kā arī amatniecības tradīcijas varēsim iepazīt Prieņu paviljonā no plkst. 10.00 līdz 15.00. Prieņu nacionālā muzeja darbinieces apmeklētājus iepazīstinās ar vaska sveču liešanas mākslu, tautisko jostu aušanu un pankūku gatavošanas prasmēm. Cita starpā uz Pilsētas laukumā pie tautas nama uzstāsies gan pašmāju kolektīvi, gan populāri viesmākslinieki. Sākot no Ezeru laukuma pa Lielo ielu līdz uzņēmumam "Epic print" darbosies Talsu novada uzņēmēju iela, kurā uzņēmēji tirgos un iepazīstinās ar savas produkcijas klāstu.

Vakarā 22.00 ikviens aicināts uz īpašu notikumu Sauleskalna estrādē  – pasaules populārāko kinofilmu un mūziklu brīvdabas koncertšovu "Tā nav dzīve, tas ir kino."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47967792sec.