Abavas senlejā notiks taku skrējiens «Stirnu buks»

2015. gada 30. maijā atpūtas kompleksā "Zviedru cepure" pulcēsies taku skriešanas mīļotāji no Latvijas. Četrās dažāda garuma distancēs būs iespēja iepazīties un izbaudīt izcili ainaviskās Abavas senlejas takas.

Lai arī taku skrējiens "Abavas senlejas Stirnu buks'2015" ir atsevišķas sacensības, teica sacensību organizētāju pārstāvis Rimants Liepiņš, tās būs otrais posms taku skriešanas sacensību seriālā "Stirnu buks'2015".

Bērni līdz desmit gadu vecumam skries no 600 līdz 800 metru garas "Piltiņkalna Susurs" distances, skrējēji – iesācēji un ne tik pārliecinātie par saviem spēkiem dosies deviņus kilometrus garajā "Zviedru cepures Zaķis" distancē, izbaudot Abavas senlejas, Sabiles Ēģiptes un Mīlestības taciņas daili, pieredzējušākie skrējēji papildu apskatīs un izskries Imulas taku un Buses pilskalna apkaimi 22 kilometru garajā distancē "Buses pilskalna Stirnu buks". Paši izturīgākie varēs doties 32 kilometru garajā distancē "Amulas takas Lūsis".

Pašus mazākos bērnus izklaides zonā pieskatīs radošās apvienības "Svētku bode" bērnu draugi – Zaļā vārna un Zaķis, ar kuriem kopā izspēlēt dažādas spēles, rotaļas, piedalīties meistardarbnīcās. Darbosies piepūšamā atrakcija "Mazie džungļi". Lielākie tikmēr varēs doties loka šaušanas trasē "DabaLaba", izbaudīt rodeļu trases, iepazīt Dabas izglītības centra "Meža māja" dabas izziņas telti ar radošajās darbnīcām un vides spēlēm un piedalīties citās aktivitātēs.

Uz skatuves sacensību starta/finiša zonā ar savu koncertprogrammu kāps arī Ūdris&Balode.

Taku skriešanas sacensību seriāla pirmais posms notika aprīļa sākumā Garkalnes mežos un pulcēja 907 dalībniekus, jūnijā turpināsies Zebrus ezera apkaimē, jūlijā tiks izskrieta Talsu pauguraine, bet sezona noslēgsies Šlokenbekas muižā, izskrienot mistiskā Āžu kalna apvidu.

Distances ir piemērotas visiem meistarības līmeņiem un izturības sliekšņiem. Aizvien vairāk taku skriešanas seriālā var manīt dalībniekus, kas ne tikai sacenšas par augstām vietām, bet izbauda trasi lēni skrienot, ejot vai nūjojot.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59681416sec.