Dabas muzejā atzīmēs Pasaules mitrāju dienu

Ceturtdien, 19. februārī, plkst. 18:00 Dabas muzejā, atzīmējot Pasaules mitrāju dienu, notiks tematisks pasākums, kurā uzzināsim par purva ogu veselīgo dabu, tiksimies ar sulu ražotnes un ogulāju lauku ''Very Berry'' pārstāvjiem un gardu muti cienāsimies ar viņu dabīgajiem produktiem.

Latvijā mitrājiem ir svarīga loma pārtikas produktu un izejmateriālu ieguvē, tautsaimniecības un tirdzniecības attīstībā. Nozīmīgākie mitrāju produkti un izejvielas ir zivis, dzērvenes, kūdra, niedres, ārstnieciskās dūņas un sapropelis. Purvos gadu simtiem ilgi ir lasītas savvaļas ogas, piemēram, dzērvenes un lācenes. Daļu no tām rūpnieciski pārstrādā. Pēdējā gadu desmitā jau izstrādātajos purvos Latvijā attīstās arī lielogu dzērveņu audzēšana.

Dabas vakarā ''Mitrāju produkti veselībai'' SIA ''Very Berry'' pārstāve Ilze Sauškina stāstīs par mitrāju produktu vērtīgo saturu, audzēšanas īpatnībām, kā arī par to nozīmīgo lomu cilvēka dzīvē. Audzētāju pārziņā ir jau 36 hektāru plaša teritorija, no kuras 20ha aizņem dzērveņu, 12ha melleņu, 5ha aveņu un 1ha rabarberu.

Pasaules mitrāju dienu visā pasaulē atzīmē kopš 1971. gada 2. februāra, kad tika pieņemta Ramsāres konvencija par starptautiskas nozīmes mitrājiem.

Ceturtdien, 19. februārī, aicinām uz pasākumu par mitrāju produktu pielietojumu imunitātes stiprināšanā. Pasākuma sākums plkst. 18.00, ieejas maksa – 1.42 € (1.00 Ls).


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44966912sec.