Daugavpils novadā ir izveidots maršruts «Pie seno amatu meistariem»

Maršruts ''Pie seno amatu meistariem'' aizraus ar savu latgalisko kultūras tradīciju un amatu saglabāšanu, kas sākas ar ekskursiju Skrindu dzimtas muzejā Vaboles pagastā un iepazīšanos pie lielā saimes galda, klausoties stāstījumu, par maizītes tapšanas procesu, nogaršojot pašceptu maizi ar zāļu tēju.

Kad ir izbaudītas pirmās garšas, profesionāla audēja Dace Teivāne aicinās jūs izmēģināt savus prasmes jostu aušanā.

Maršruta turpinājumā dīvaino lietu meistara Vara Vilcāna darbnīcā varēsiet apskatīt kokapstrādes darbu tapšanas procesu, izmēģināt roku šaušanā ar kādu no pagatavotajiem lokiem vai arbaletiem, un novērot meistara darbu nelielā smēdē dažādu metāla kalumu izgatavošanā.

Pie dravnieces Agneses Sitnikas varēsiet dzirdēt stāstu par medus tapšanas procesu, un ielūkoties stikla spietā, vērojot bišu rosīšanos. Neizpaliks arī svaiga medus un citu bišu produktu degustēšana.

Pie mājražotāja Jāzepa Mukāna būs iespēja atklāt sulīgu mājas kūpinājumu noslēpumu, un omulīgā nojumē nodegustēt gan liesumiņu, gan speķīti, kas taisīti pēc senču receptēm, kā arī būs iespēja uzzināt kā top guļbūves pēc senču metodes.

Maršruta noslēgumā tiks piedāvāta vakarēšana un tradicionālā vietējā produkta—komu (kļocku) vārīšana un degustēšana. Vakara gaitu lustīgu darīs vietējo muzikantu duets.

Tiem, kuri paliek pa nakti, maršrutā esošā viesu māja ''Mežmalas'' piedāvās gan komfortablas nakts mītnes, gan saunu un melno pirtiņu. Savukārt nelielai kompānijai ''Meža skuķi'' piedāvās savā pirtiņā pirtnieka pakalpojumus un atpūtu meža vidū ''prom no civilizācijas'' Inišķu ezera krastā.

Visos maršruta posmos ir iespēja iegādāties amatnieku un mājražotāju produkciju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51898098sec.