16. augusts vēsturē: Pasaulē atzīmē Nacionālo amerikāņu kalniņu dienu

Kaut gan pie mums, Latvijā, amerikāņu kalniņi varbūt nav pati populārākā atrakcija, dodoties uz kādas citas zemes atrakciju parkiem tieši šī sajūsmas un baiļu spiedzienu uzdzenošā atrakcija ir tā, ko ikviens vēlas nobaudīt.  Tā kā amerikāņu kalniņi ir vispopulārākie tieši ASV, šajā valstī tiek atzīmēta arī Nacionālā amerikāņu kalniņu diena.

Kaut gan precīzi nav zināms, kāpēc šo dienu atzīmē tieši 16. augustā, viens no variantiem ir tas, ka šajā datumā pirmo reizi pasaules vēsturē tiek iegūts patents amerikāņu kalniņiem. To 1898. gadā ieguva amerikāņu uzņēmējs Edvīns Preskots. Tad kad patents bija iegūts Preskots kopā ar Edvardu Grīnu 1901. gadā uzbūvēja savu karuseli – Loop the Loop, ko novietoja Atlantiksitijā, Ņūdžersijas štatā, ASV. 

Protams, tagad cilvēki šāda veida atrakcijas pazīst kā amerikāņu kalniņus, Preskots savu izveidoto atrakciju sākumā sauca par centrbēdzes dzelzceļu, jo atrakcijā izmantotajam vagoniņam bija nepieciešama centrbēdze, lai noturētos uz sliedēm. 

Preskota un Grīna izveidotā atrakcija nebija nekas vairāk, kā metāla aplis, taču tieši šo atrakciju mēdz uzskatīt par amerikāņu kalniņu pirmsākumiem. Atrakcija Loop the Loop balstījās uz fizikas pamatprincipiem un bija aprīkota tikai ar drošības jostām un neko vairāk. Taču šai atrakcijai tik un tā tika pievērsta liela uzmanība. Par izklaidi bija jāmaksā ne tikai tiem, kas izmantoja šo atrakciju, bet arī tiem, kas stāvēja malā un skatījās. Cilvēki varēja nopirkt mazus Loop the Loop modelīšus, bet mola, uz kura atradās atrakcija, īpašnieks to popularizēja, organizējot labāko fotogrāfiju konkursu. Fotogrāfam, kurš spētu vislabāk nofotografēt atrakciju pienāktos 36 eiro.

Par spīti visam, atrakcija Loop the Loop jau 1912. gadā tika slēgta. Šāds lēmums tika pieņemts tāpēc, ka brauciens pasažieriem bija ļoti neērts un atrakciju ik pēc piecām minūtēm varēja izmantot vien četri pasažieri.

Tomēr šis datums vēl joprojām tiek atzīmēts kā Nacionālā amerikāņu kalniņu diena vairākos atrakciju parki ne tikai ASV, bet arī ārpus tās. 16. augusts tiek izmantots, lai atrakciju parku viesiem piedāvātu īpašas atlaides vai akcijas parku biļešu iegādē, tādējādi atzīmējot Nacionālo amerikāņu kalniņu dienu. Tāpēc noteikti lielisks veids, kā nosvinēt šo dienu ir došanās uz kādu atrakciju parku vai karuseļiem, lai izbaudītu visu, ko šāds atpūtas veids var piedāvāt – sajūsmu, bailes, adrenalīnu, piedzīvojumus un krāsainas atmiņas.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.06740999sec.