28. augusts vēsturē: Tiek atvērts pasaulē pirmais «Subway» restorāns

Ir diva veida ceļotāji - vieni, kas ceļojot vēlas izmēģināt pēc iespējas vairāk jaunas garšas un ēdienus, nereti esot gatavi iet iekšā visparastākajās ēdnīcās, lai "nomedītu" tradicionālās garšas, un otri - tie, kas vēlas ko zināmu. Visbiežāk šie otrie, ceļojuma laikā, nonāk "McDonalds" vai cita veida ātrajās ēstuvēs.

Kā piemērs, ir arī "Subway", jo, tāpat kā Makdonaldos, "Subway" uzņēmuma ķēdei standarti ir vienādi visā pasaulē - vienalga vai atrodies Rīgā, Tokijā, Vašingtonā vai kādā mazā Francijas pilsētā - ēdiens būs jau tev zināms un uzņēmumi ļoti seko līdzi standartiem - par to pārkāpšanu iespējami milzīgi sodi.

Latvijā gan "Subway", kaut salīdzinot ar to pašu Makdonaldu vai "Hesburger", īpaši populārs nav (2 restorāni Rīgā un viens uz Rīga - Tallina šosejas), taču raugoties pasaulē, "Subway" ir lielākais ēdināšanas zīmols pasaulē ar aptuveni 45 tūkstošiem restorānu pasaulē. "Subway" zīmols meklējams arī 112 valstīs (arī Lietuvā un Igaunijā). Aptuveni puse no restorāniem meklējami Amerikas Savienotajās Valstīs, kur "Subway" zīmols ir ārkārtīgi populārs un iecienīts.

Tomēr pats pirmais "Subway" restorāns durvis vēra 1965.gada 28.augustā, kad durvis vēra "Pīta Lieliskās Zemūdenes" jeb "Pete's Super Submarines". Atšķirībā no citiem tā brīža ēdinātājiem, piedāvātais produkts bija visai unikāls, kas arī pavērsa iespējas zīmolu strauji attīstīt. Abi zīmola ražotāji arī ātri vien saprata, ka viņu bizness slēpjas franšīžes veidošanā, nevis mēģināšanā pašiem uzturēt neskaitāmus restorānus - līdz ar to ikviens pasaules "Subway" šobrīd ir kā individuāls uzņēmums, taču tie maksā par franšīzes izmantošanu un ar līgumiem pilda visus franšīzes noliktos nosacījumus.

"Subway" tika dibināts ar mērķi sapelnīt naudu abu īpašnieku universtātes maksai, taču gala rezultāts pārspēja visas cerības.

Atšķirībā no citiem ātrajiem ēdinātājiem, "Subway" zīmola "trumpis" ir iespēja pašam sakombinēt savu sendviču - iespējams izvēlēties uz vietas ceptas maizes tipu, tās garumu, kā arī piedevas (dažādus sierus, gaļas, dārzeņus, mērces). Tieši šis princips, taču paredzamā kvalitāte, piesaista "Subway" īpaši daudz klientus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.03.2024 - 20.03.2024 Neaizmirstama atpūta TUNISIJĀ! Latvia Tours
Dzidrais un tīrais ūdens pludmalēs, vēsturiskās, iespaidīgās ēkas, kā arī daudzveidīgās atpūtas iespējas piesaista tūristus katru gadu. | Skatīt vairāk
no 525 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.03.2024 - 27.02.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 Laivošana Latgalē Latgale.travel
Aktīvā laivošanas sezona ir gaisā! Dodies izbaudīt piedzīvojumus Latgalē | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 21.03.2024 Pirts rituāli pie Dzintras Abarones TAKA
Pirts rituāli un meistarklases dažādiem pasākumiem .Meistarklašu formāti parasti pielāgoti atbilstoši pasūtītāja vēlmēm. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35726595sec.