10. aprīlis vēsturē: Dzimis «Hertz» autonomas dibinātājs Džons Hercs

10. aprīlis vēsturē: Dzimis «Hertz» autonomas dibinātājs Džons Hercs

Mūsdienās šķiet pašsaprotami, ka, dodoties tuvākā vai tālākā ceļojumā, ir iespējams izīrēt auto. Bet viens no cilvēkiem, kam zināmā mērā būtu jāpateicas par šīs ērtībām, ir kāds uzņēmīgs vīrs – 1879.gadā tagadējās Slovākijas teritorijā dzimušais Sandors Hercs, kurš savas dzīves laikā ne tikai  nomainījis savu vārdu uz Džons Hercs, bet, kas daudz nozīmīgāk – kļuvis par pasaules lielākās autonomas kompānijas Hertz dibinātāju.

Hercu ģimene emigrēja uz ASV, jaunais Sandors savu bērnību pavadīja Čikāgā. 1915.gadā viņš izveidoja taksometru pakalpojumu uzņēmumu Yellow Cab Company, kas vidusmēra pilsētniekiem piedāvāja transporta pakalpojumus par saprātīgām cenām. Drīz vien Dzelteno taksometru franšīzes jau darbojās visā valstī. 1923.gadā Hercs nopirka no Valtera Džeikobsa automašīnu nomas kompāniju, un pārdēvēja to savā vārdā. 1926.gadā uzņēmumu pārpirka General Motors, un Hercs kļuva par vienu no tā valdes locekļiem. 1932.gadā Herca kompānija atvēra autonomas veikalu Čikāgas lidostā, bet 1950.gads uzņēmumam bija nozīmīgs pagrieziena punkts, jo uzņēmums debitēja Eiropas tirgū, atverot filiāli Francijā. Panākumu ceļš turpinājās – piecus gadus vēlāk Herca kompānija kļuva par pirmo autonomas uzņēmumu, kuras filiāļu skaits visā pasaulē sasniedzis tūkstoti. Mūsdienās kompānijas filiāļu skaits pārsniedz 8 tūkstošus, un tās atrodamas 147 valstīs.

Džons Hercs, kurš dzīves laikā bija pazīstams arī kā filantrops un liels zirgu mīļotājs, nomira 82 gadu vecumā 1961.gadā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 19.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
2024. gada vasarā Latvija pirmo reizi uzņems FIA pasaules rallija čempionāta posmu. Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17767286sec.