26. augusts vēsturē: Pasaulē svin suņu dienu

Mēdz teikt, ka suns ir cilvēka labākais draugs. Suņi mūs vienmēr mīl un ir gatavi būt blakus, kad vien vajadzīgs. Aizvien vairāk un vairāk cilvēki suņus uztver kā savus ģimenes locekļus un izrāda tiem mīlestību visdažādākajos veidos. Tāpēc nav brīnums, ka suņi ir tikuši arī pie savas dienas. Šodien, 26. augustā, vairākās pasaules valstīs atzīmē Nacionālo suņu dienu.

Nacionālā suņu diena radusies Amerikas Savienotajās Valstīs, taču tagad to ir pārmantojušas arī citas valstis, piemēram Lielbritānija un Austrālija. Šo dienu 2004. gada 26. augustā iedibināja Kolina Peidža, mājdzīvnieku un ģimeņu dzīvesstila eksperte, kas darbojas arī kā dzīvnieku advokāte. Kolina Nacionālajai suņu dienai izvēlējusies tieši šo datumu, jo 26. augusts ir diena, kad viņas ģimene adoptēja savu pirmo četrkājaino draugu – sunīti Šeltiju.

Kaut gan Nacionālās suņu dienas sākums ir pavisam nesens un varētu šķist svarīgs tikai pāris cilvēkiem, šis dienas vērtības ir ļoti augstas. Nacionālā suņu dienas misija ir pievērst cilvēku uzmanību lielajam suņu skaitam, kas savas dienas aizvada patversmēs bez saimniekiem.  Nav svarīgi, vai suns ir šķirnes vai bezšķirnes, visi suņi ir mīlami un visiem suņiem ir vajadzīgas siltas mājas.

Nacionālajā suņu dienā der arī atcerēties to, cik daudz patiesībā suņi mūsu labā dara. Gluži tāpat kā daļa no mums rūpējas par pārējo cilvēku drošību, arī suņi rūpējas par citu drošību. Gan policijā, gan robežsardzē ir suņi, kas palīdz ikdienas darbā – meklē pēdas cilvēkus, sprādzienbīstamas lietas. Suņi palīdz arī neredzīgajiem un gādā par to, lai cilvēki pēc traģiskiem nelaimes gadījumiem justos kaut nedaudz labāk.  Ne velti visā pasaulē jau ir izplatīta kanisterapija, kuras laikā speciāli apmācīti suņi-terapeiti palīdz cilvēkiem tikt galā ar psiholoģiskām traumām un pārdzīvojumiem.

Nacionālajā suņu dienā galvenie ir suņi, tāpēc šo dienu var atzīmēt dažādos veidos – gan palutinot savu četrkājaino draugu, gan arī palīdzēt tiem dzīvnieciņiem, kam dzīvē nav tik ļoti paveicies. Varbūt tieši šodien ir īstais brīdis, lai palīdzētu kādai patversmei, vai varbūt pat pašam, rūpīgi sagatavojoties un visu kārtīgi apsverot, pieņemt savās mājās jau ilgi gaidītu un plānotu suņuku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14857197sec.