16. oktobris vēsturē: 1979. gadā sāk rādīt seriālu “Bagātie arī raud”

Meksikāņu seriāls par Mariannu un Luisu Alberto dienas gaismu ieraudzīja jau pirms 41 gada. Pagāja vēl deviņi gadi, iekams tas nonāca līdz PSRS, kļūdams par kultu.

Tagad, dodoties ceļojumā, kur gaidāms ilgs pārbrauciens vai nīkšana lidostās, gadžetā tiek lejuplādēts seriāls, kas palīdz īsināt laiku ļoti daudziem ceļotājiem. Bet seriālu kultūra iesākās vēl ilgi pirms tam, kad parādījās pārnēsājamie datori, planšetes un mobilie tālruņi, kas pilda teju vai visas dzīves funkcijas. Tad cilvēki pacietīgi gaidīja pat nedēļu, lai ieraudzītu, kā tad pavirzījušās lietas iecienītajā ziepju operā.

PSRS, arī Latvijas PSR, par pirmo seriāla kultu kļuva meksikāņu ziepju opera “Bagātie arī raud”, kas “draudzīgajās republikās” nonāca vien 1988. gadā – deviņus gadus pēc tam, kad Mariannas, kuru atveidoja aktrise Veronika Kastro gaidām sāka sekot līdzi Latīņamerikā.

Neviens nebija gaidījis, ka pat pēc deviņiem gadiem šis seriāls var kļūt par kultu PSRS! Bet tā tas bija. Brīdī, kad tika demonstrēta kārtējā sērija, dzīve praktiski apstājās, jo visi sekoja līdzi Mariannas bēdu stāstiem, un par viņas dzīves līkločiem zināja daudz vairāk, nekā par notiekošo pašu mājās un kaimiņos.

Tieši ar seriālu “Bagātie arī raud” PSRS iepazinās ar jēdzienu “seriāli”. Pēc tam sekoja daudzas sāgas, kuriem arī Latvijā sekoja nenogurdināmi līdzi, bet tieši bagāto raudāšana palikusi atmiņā visiem, kas tagad pāŗsnieguši vismaz 40 gadu slieksni.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 19.04.2024 Komandu rogaininga sacensības Liepājā Liepājas reģiona TIB
Jau otro gadu Liepājā notiks komandu rogaininga sacensības – 20. aprīlī Jūrmalas parkā tiks dots starts sacensībām “Liepājas Dienvidu fortu | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15806007sec.