27. jūnijs vēsturē: Tiek sākta Ziemas pils celtniecība

Šajā dienā, 27. jūnijā, tika sākta Ziemas pils celtniecība Sanktpēterburgā, Krievijā, kas tagad ir kļuvusi par galveno daļu vienā no pasaules lielākajiem un eksponātiem bagātākajiem muzejiem pasaulē – "Valsts Ermitāžā". Lai aplūkotu šo vareno celtni, ko sāka celt 1754.gadā, tūristi nepārtraukti mēro lielus attālumus un visticamāk mājup nedodas vīlušies.

Esošo Ziemas pils ēku (piekto pēc kārtas) laika posmā no 1754. līdz 1762. gadam uzbūvēja itāļu arhitekts B.F. Rastrelli Elizabetes baroka stilā ar franču rokoko elementiem interjerā. Rastrelli ir būvējis arī tādas pilis kā Rundāles un Jelgavas. Šis izcilais meistars uzsāka pils celtniecību pēc Elizabetes, Pētera I meitas pavēles. Pils ir bagātīgi greznota ar skulptūrām, vāzēm, greznām korintiešu stila kolonnām, kas ir izvietotas virs karnīzes pa visu ēkas perimetru. Sākotnēji tās bija kaltas akmenī, taču laikā no 1892. līdz 1902. gadam tās aizvietoja ar metālā lietām (skulptori M.P. Popovs, D.I. Jensens). Ziemas pils «atvērtā» kompozīcija ir savdabīga aizvērtas pils ar iekšējo pagalmu interpretācija krievu stilā, kas bija populāra Rietumeiropā. Ēkas fasādes ir vērstas uz Ņevu, Pils laukumu. Ziemas pilī ir vairāk nekā 1700 durvju, 1900 logu, 1500 istabu un 100 kāpņu.

Ziemas pils tika izmantota saskaņā ar sākotnējo ieceri -  tā līdz 1917. gadam kalpoja par cara rezidenci. Pils ir interesanta un saistoša gan kultūras, gan arī vēstures ziņā, jo tajā mitinājās visas Krievijas caru ģimenes. Taču 1920. gada janvārī pilī tika atklāts Valsts Revolūcijas muzejs, kas kopā ar Valsts Ermitāžu atradās pils telpās līdz 1941. gadam.

Ziemas pils un Pils laukums ir brīnišķīgs mūsdienu pilsētas arhitektūras ansamblis un viens no vispopulārākajiem Krievijas un ārvalstu tūristu intereses objektiem. Ziemas pilī un pārējās Ermitāža ēkās kopā atrodami vairāk kā 3 miljoni eksponātu, kas pārstāv laiku no akmens laikmeta līdz mūsdienām – gleznas, skulptūras, grafikas, lietišķās mākslas priekšmeti, arheologu atradumi un daudzi citi. Šāds kolekcijas apjoms ir līdzvērtīgs tam, kas atrodams Luvrā.

Ermitāžu un tajā iekļauto Ziemas pili gadā apmeklē vairāk kā 2,5 miljoni tūristu, kā arī šis komplekss ir iekļauts  UNESCO kultūras mantojumā kā daļa no Sanktpēterburgas vēsturiskā centra sastāva.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40892506sec.