Rēzeknes svētku kulminācijā izskanēs muzikāls koncertšovs un pusnaktī būs krāšņs salūts

No pirmdienas līdz svētdienai svin Rēzeknes svētkus – no 2016. gada 25. līdz 31. jūlijam Rēzeknē ar plašu programmu norit 24. Eiropas tautu festivāls, VIII starptautiskais etno festivāls "Gosti" un Rēzeknes pilsētas svētki "Pilsēta ar rozi matos".

Koši, skanīgi un daudzkrāsaini svētki nedēļas garumā piepildīs Rēzekni ar mūziku, dejām, sporta,  kulinārajām un radošām aktivitātēm visai ģimenei. Aicina ikvienu rēzeknieti vienoties svētku sajūtās un gaidām ciemiņus no tuviem un tālākiem Latvijas novadiem izbaudīt Rēzeknes svētkus!

24. jūlijā Rēzeknē satikās gandrīz 500 Eiropas tautu festivāla dalībnieki no 15 valstīm: Latvijas, Lietuvas, Polijas, Francijas, Spānijas, Īrijas, Somijas, Dānijas, Ungārijas, Luksemburgas, Beļģijas, Vācijas, Itālijas, Lielbritānijas un Portugāles.

29. jūlijā ciemiņu pulkam pievienosies 200 etno festivāla "Gosti" dalībnieki no Latvijas, Polijas, Baltkrievijas, Ukrainas un Krievijas un ap 200 pilsētas svētku viesi, tostarp vēstures rekonstrukciju klubu dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas.

Kā ierasts, svētku kulminācijas vakars 30. jūlijā sāksies ar Rēzeknes svētku gājienu pa Atbrīvošanas aleju, kurā piedalīsies gan Rēzeknes kolektīvi, biedrības, uzņēmumi, iestādes un organizācijas, gan Eiropas tautu festivāla, etno festivāla "Gosti" un pilsētas svētku dalībnieki. Vakara koncertšovā "Tā nav dzīve, tas ir kino" pazīstami Latvijas mūziķi un aktieri izdziedās un izdejos pasaules populārāko kinofilmu un mūziklu melodijas.

Koncertšovā uzstāsies operdziedātāji Dainis Skutelis un Baiba Berķe, Latvijas Nacionālā teātra aktieri Mārtiņš Brūveris un Juris Jope, mūziklu aktrise un dziedātāja Annija Putniņa, soula mūzikas dziedātāja Anmary, rokmūzikas izpildītājs Jānis Buķelis, jaunā un daudzsološā soliste Belinda Remese, šarmantās dvīņu māsas – Eva un Kaiva Molleres,  atraktīvā latviešu vijolniece Inta Broka, deju studijas "BUMP" daiļās lēdijas un puiši, kā arī "Kino orķestris" pianista Jura Kristona vadībā.

Koncertšova mākslinieki skatītājus pārsteigs ar visneiedomājamākajām pārvērtībām,  pakaļdzīšanos, vissmieklīgākajām situācijām un kurioziem, mīlas intrigām un šausmu epizodēm, kas iespējamas tikai kino. Programmas ietvaros dzirkstīs mīlestība un romantika, ne velti sakām – tik karsti var mīlēt tikai kino, bet ir brīži, kad gribam, lai blakus ir tik drosmīgs cilvēks kā Džeims Bonds, varonīgs kā Rokijs un liktenīgs kā Di Kaprio, Desperado vai Krusttēvs, smieklīgs kā Čārlijs Čaplins vai Adamsu ģimenīte. Tik seksīga kā Merlina Monro, krāšņas kā Moulin Roge dejotājas, romantiski kā Romeo un Džuljeta, un "Netīro deju" varoņi,  izjusti kā "Miesassargs" un "Mūzikas skaņas", apburoši kā Šreks, Karalis Lauva un "Madagaskara".

Atpazīstamas situācijas, brīnišķīgas dejas un dziesmas, slaveni teicieni no kinofilmām, kurus bieži vien lietojam sadzīvē, uzrunās ikvienu un, iespējams, skatītāju pulkā atskanēs izsaucieni par mākslinieku atveidotajiem kino varoņiem – ak, tik šarmants kā Zorro, komiski kā Vicins, Morgunovs un Ņikuļins,  sirsnīgi kā "Mamma Mia!", cēli kā "Vestsaidas stāsts", sirdi plosoši kā "Les Miserables", amizanti kā "Dāvana vientuļai sievietei", stalti kā "Vella Kalpi", asprātīgi kā "Šurika piedzīvojumi", latviski kā "Limuzīns Jāņunakts krāsā" un trāpīgi kā "Ugunsgrēks"! Šova laikā mainīsies skatuves dekorācijas, uz kurām projicēsies filmu fragmenti un foto, radot oriģinālu kino atmosfēru. Un pusnaktī koncertšovs noslēgsies ar košu svētku salūtu.

Vairāk informācijas šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59098887sec.