Rēzeknē apskatāma krāšņa gleznu izstāde «Tiešais vispārinājums»

Māksliniece Inga Onževa radījusi jaunu gleznu sēriju "Tiešais vispārinājums", kas no 2016. gada 20. augusta līdz 20. septembrim ir skatāma Latgales vēstniecībā GORS. Tikšanās ar mākslinieci un Dainas Manuško dokumentālās filmas par Ingu Onževu pirmizrāde notiks jaunā mācību gada sākumā, 8. septembrī plkst. 16.00, klātesot Ingas audzēkņiem un kolēģiem no Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas.

Jaunajā Ingas Onževas gleznu sērijā "Tiešais vispārinājums" Rēzeknē skatāmi 18 mākslinieces darbi, kas lielākoties tapuši 2016. gadā. I. Onževa par gleznu sēriju saka: "Katra glezna ir pārdomas par to, kas ir veidojis manu šodienas pasaules redzējumu un attieksmi? Kādi notikumi, cilvēki un dabas norises ir mani virzījuši? Nenoliedzami, ka nozīmīgākie ceļa rādītāji, zīmes laikā un telpā ir bijuši cilvēki. Mana dzīves gājuma krāsu palete sastāv no personību klātesamības, viņu raksturu kolorīta. Spilgtas personības ir atstājušas manī paliekošas un neizdzēšamas liecības. Manas dvēseles serde līdzīgi koka serdei slāņojas grafiskiem gadu gredzenu ritmiem, tāpat slāņojies arī manas dzīves saturs  Gleznojot darbus izstādei, dalījos pārdomātos krāsu kodu veltījumos ar cilvēkiem, kas ir man līdzās. domās rakstīju krāsu šifrētas vēstules tiem, kuru bijuši ar mani."

Būtiska izstādes daļa ir arī dokumentālā filma „Tiešais vispārinājums", kuru veidojusi Ingas Onževas kolēģe māksliniece Daina Manuško. Filmā Onževa stāsta par sev svarīgo, ļauj ieraudzīt darba procesu ar gleznām un ar sevi pašu. "Gleznotājas Ingas Onževas izstāde ir dāvana tiem cilvēkiem, kas dziļi iespaidojuši Ingas dzīvi, viņas personību., jo izstādes vadmotīvs ir gleznotājas emocijas un pārdomas par cilvēkiem, kuri ir bijuši viņai blakus no dzimšanas līdz šim brīdim. Un tajā pat laikā katrs darbs atsevišķi un visa jaunā kolekcija kopumā ir Ingas Onževas sevis pašas atklāšana, sevis pieņemšana, lūzuma punkts viņas attieksmē pret sevi pašu, jo sev ir skaidri noformulēta sava patība, dziļi personīgā savība. Mainījies ir viņas gleznošanas veids, mainījusies ir Ingas attieksme pret to. Ingai Onževai ļoti bieži raksturīga darbu pārgleznošana, bet tagad, kā viņa pati saka, viņa to ir pieņēmusi un atbild par katru pārgleznojumu, par katru triepienu, jo tā ir viņas patiesība par sevi, tas, kā viņa redz pasauli, cilvēkus. Gleznojot Inga Onževa nav vairs runīgā ikdienišķā Inga, viņa izmainās līdz pašai būtībai. Pirmkārt tas, KĀ viņa glezno. Ātri, vairākus darbus reizē, ar krāsotāja rulli un špakteli. Tas, uz ko Inga tiecas – būt maksimāli tiešai, bet neatkailinoties, saglabājot estētisko skaistumu," tā par Ingu saka Daina Manuško.

Māksliniece Inga Onževa ir dzimusi 1976. gadā Rīgā. Mācījusies Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Telpu dizaina un reklāmas nodaļā, studējusi Latvijas Mākslas akadēmijas maģistrantūrā Glezniecības meistardarbnīcā. Šobrīd strādā Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Mākslu programmā par glezniecības un kompozīcijas skolotāju. Kopš 1995. gada regulāri piedalās pašmāju un starptautiskās izstādēs. Tieši 8. septembrī Inga svin savu dzimšanas dienu, tādēļ uz satikšanos Latgales vēstniecības GORS Mākslas galerijā aicināti mākslinieces audzēkņi, kolēģi un mākslas cienītāji.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60317993sec.