Rēzeknē no 21. jūnija aplūko izstādi «Mentālā vērtība», kas ietver brīvību, izaicinājumus, zināšanas

No 21. jūnija līdz 23. jūlijam Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) skatāma Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Mākslu izglītības programmas izglītojamo kvalifikācijas darbu gleznojumu izstāde "Mentālā vērtība".

 RMDV izstādes "Mentālā vērtība" kvalifikācijas darbos atspoguļojas četros mācību gados iegūtās zināšanas, kas mijas ar personīgo brīvības sajūtu un izaicinājumu uz eksperimentu! Paši autori par saviem kvalifikācijas darbiem izsakās īsi un kodolīgi:

"Izmantojot pelēkās krāsas toņu nianses, uzgleznoju dekoratīvu kompozīciju sēriju "9 pelēkas dienas", lai radītu meditatīvi filozofisku noskaņu." (Agnese Isakoviča)

"Ainava visos laikos, visos gadsimtos ir bijusi aktuāla gan pasaules, gan Latvijas mākslā. Mācoties 4 gadus Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolā un piedaloties plenērā, mani piesaistīja ainavu glezniecība. Kvalifikācijas darbā esmu nolēmusi gleznot ainavas." (Gundra Muceniece)

"Savos darbos ar krāsu, līniju un iespaidojoties no saviem literārajiem darbiem rosināšu skatītāju ielūkoties dziļāk cilvēku savstarpējās attiecībās, attieksmē vienam pret otru, piešķirot darbiem mentālu vērtību." (Reinis Sprudzāns)

"Personisku novērojumu un tuvākas izpētes rezultātā izkristalizējas tēma – cilvēka "pašiznīcināšanās", kas šobrīd ir aktuāla gan izglītojošu iemeslu, gan dažādu iespēju dēļ, to vēlējos variēt caur mākslinieciskiem izpausmes līdzekļiem." (Sintija Šadurska)

"Gleznot ainavu – iespēja darboties brīvi un nepiespiesti, parādot savu redzējumu." (Laine Giluče)

"Katrai ainavai radīšu savu noskaņu, risinot debesu-zemes attiecības, tonālās attiecības un nianses, gaišais pret tumšo." (Linda Rauza)

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.97254896sec.