Pirms koncerta Rēzeknē «Auļi» un «Tautumeitas» piedāvā noklausīties vēl vienu jaunā albuma dziesmu

Sestdien, 26. augustā, Latgales vēstniecībā GORS notiks etnobigbenda* – bungu un dūdu grupas "Auļi" un etno mūzikas grupas "Tautumeitas" koncerts. Gaidot sestdienas koncertu, abu grupu apvienība piedāvā iepazīties ar vēl vienu jaunā albuma "Lai māsiņa rotājās!" dziesmu – "Aulejas klezmers", kurā savijusies latgaliešu un ebreju tautas mūzika.

Dūdu un bungu grupa "Auļi" un etno mūzikas grupa "Tautumeitas" apvienojušās kopīgā projektā, lai radītu krāšņu un unikālu mūzikas programmu "Lai māsiņa rotājās!", kurā, 17 mūziķiem kāpjot uz skatuves, tiek izspēlēts un izdziedāts cilvēka dzīvē nozīmīgais precību un kāzu posms. Mūzikas grupu "Auļi" un "Tautumeitas" sadarbībai gluži likumsakarīga ir kāzu tēma. "Auļu" dūdu un bungu spēcīgais skanējums visnotaļ pārstāv vīrišķo elementu, bet "Tautumeitas" (pats grupas nosaukums jau ietver sevī kāzu tematiku - tautās iešanu), ar izteikti maigāku skanējumu, tomēr gana jaudīgu daudzbalsīgo dziedāšanu, pārstāv sievišķo. Tāpat kā dzīvē jaunajam pārim pēc kāzām ir jāiemācās sadzīvot, lai viens nenomāktu otru, arī mūzikā "Auļi" un "Tautumeitas" meklē saskaņu, viens otru papildinot.

"Aulejas klezmers" ir skaņdarbs, kurā savijusies Aulejas (Latgale) vokālā daudzbalsība un Austrumeiropas ebreju tautas mūzikas tradīcija. Savulaik dziesmu, studiju vajadzībām pētot Aulejas dziedātāju repertuāru, atrada "Tautumeitu" vadītāja Asnate Rancāne. Dziesma Aulejas sievu repertuārā esot bijusi viena no vismazāk dziedātajām, bet topošajai etnomuzikoloģei ļoti iepatikusies, pieliekot savu aranžiju, dziedāta kopā ar "Tautumeitām", bet nu ir viena no "Lai māsiņa rotājās!" stāstiem.

Grupu "Tautumeitas" Latgales vēstniecības GORS apmeklētāji jau iepazinuši gan caur latgaliešu kultūras gada balvu "Boņuks", gan apbalvojumu "Laiks Ziedonim", bet "Auļiem" sestdien gaidāmais koncerts būs pirmā uzstāšanās koncertzālē. Koncerts Rēzeknē būs pirmais no apvienības trīs koncertu rudens sērijas Latvijas koncertvietās – 29. septembrī koncertprogramma "Lai māsiņa rotājās!" izskanēs Vidzemes koncertzālē "Cēsis", bet 13. oktobrī Jelgavas kultūras namā.

Biļetes uz 26. augustā gaidāmo koncertu sarūpējamas Latgales vēstniecības GORS un "Biļešu Paradīze" biļešu sistēmās, kā arī latgalesgors.lv. Biļešu cenas no 12,00 līdz 19,00 €.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14994097sec.