Rēzeknes teātrī «Joriks» 27. martā notiks pirmizrāde iestudējumam «Dievs. Daba. Darbs»

Rēzeknes teātrī “Joriks” tapis iestudējums pēc Annas Brigaderes autobiogrāfiskā romāna motīviem – bērnības kolāža vienā cēlienā “Dievs. Daba. Darbs”. Pirmizrāde notiks 27. martā plkst. 18.00.

Iestudējuma režisors Edgars Niklasons uzsver, ka Annas Brigaderes autobiogrāfiskās triloģijas pirmā daļa “Dievs, daba, darbs” ir kā piemineklis, autores veltījums ģimenei, kas viņu izaudzinājusi par izcilu Latvijas kultūras personību. Režisors, kas ir arī dramatizējuma autors, atzīmē: “Izrādes tapšanas procesā mēs ar radošo komandu analizējām arī citus Brigaderes darbus, piezīmes, publikācijas, meklējot cēloņu un seku likumsakarības, kas nosaka indivīda izaugsmi un ciešo saikni ar tā radītājiem.”

Iestudējums “Dievs. Daba. Darbs” ir pieaugšanas stāsts, bērnības atmiņu uzplaiksnījums, kurā bērns, gluži kā tukša papīra lapa, tiecas aizrautīgi pierakstīties līdz pat malām ar prieku, bēdām un visu to, kas viņa pasauli padara tik bagātu un interesantu. Izrādē vienkopus sadzīvo plāna, objektu un ēnu teātra estētika, piešķirot katrai ainai atšķirīgu formu un atmosfēru.

Annele ir kalpu ģimenes jaunākā atvase, zinātkāra meitene, kura cenšas iederēties pieaugušo pasaulē. Dienu no dienas viņa meklē iespējas būt tuvāk mātei, tēvam, vecmāmiņai un māsai Liziņai, taču darbs tos spītīgi tur gūstā, liekot Annelei justies vientuļai un atstumtai. Katru reizi, kad pastarīte vecākiem kaut ko prasa, vienīgais, ko viņa saņem pretī ir smaga nopūta, kam seko bezpalīdzīgs: ei nu ei, mulķīte. Bet Annele nav nekāda muļķīte, viņa grib zināt un saprast un, ja lielie atbildes nesniedz, tās jāmeklē pašai.

Iestudējuma radošā komanda:

Režija, dramaturģija – Edgars Niklasons.

Scenogrāfija – Gints Sippo.

Spēlē: Laura Atelsone, Elizabete Bikovska

Mūzika: Kaspars Niklasons

Video: Evita Rusova

Horeogrāfija: Alise Putniņa

Izrāde latviešu valodā

Ieteicamais vecums 14+

Biļetes var iegādāties Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras nama kasē (Atbrīvošanas alejā 97), “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv. Lai pieteiktu bērnu un skolēnu grupas izrādes apmeklējumiem, zvaniet pa tālruni 64622182. Iespējams vienoties par datumu un grupu atlaidēm. Papildus informācija: www.teatrisjoriks.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13620901sec.