Sagaidi Jāņu rīta saullēktu Rēzeknes Festivāla parkā

Līgo svētkos – 2015. gada 23.jūnijā – aicinām līgotājus sagaidīt Jāņu rīta saullēktu Rēzeknes Festivāla parkā (Pils ielā 7) – dienā pīsim zāļu vainagus un mielosimies ar lauku labumiem, iesim brīvdabas pirtiņā un baudīsim pirtnieku zaļo un klūgu slotiņu pērienus, vakarā līgosim kopā ar Rēzeknes Tautas teātra aktieriem, kapelu "Dziga" un lustēsim zaļumballē ar Latvijas šlāgeraptaujas pagājušā gada uzvarētājiem – grupu "Ginc un Es"!

No plkst. 12:00 Rēzeknes Festivāla parkā ZAĻAJĀ TIRDZIŅĀ varēs izgaršot Jāņu sieru, mājas alu, lauku labumus, ko piedāvās IK "Daumants", veikaliņš "Zaļais", SIA "Rimora", Žanna Juhno u.c. vietējie mājražotāji, un iegādāties dažādus Latgales amatnieku darbus.

No plkst. 14:00 aicinām MEISTARDARBNĪCĀ pīt zāļu vainagus un mieloties ar meistara Andra Mejera ceptajām rudzu miltu pankūkām. No plkst. 14:00 līdz 19:00 blakus Festivāla parkam Rēzeknes upes krastā arī šogad varēs doties BRĪVDABAS PIRTIŅĀ izkarsēties un atjaunot savus fiziskos un garīgos spēkus. Turpat blakus zinoši pirtnieki – rēzeknieši Ineta Lipska, Viktors Glinskis un lubāniete Māra Laizāne, kuri pēršanās prasmes apguvuši akreditētā Pirts skolā (www.pirtsskola.lv), ikvienu nopērs vai nu ar svaigām bērza, ozola, kļavu, pīlādžu, apses un zāļu slotiņām, vai arī piedāvās izbaudīt veselīgo klūgu slotiņu pērienu.

Plkst. 20:00 vairosim pozitīvās emocijas, skatoties Rēzeknes Tautas teātra komēdiju latgaliski "OBI LOBI VOI BUOZ TIK MAISĀ!" Māras Zaļaiskalns režijā, ko pēc lietuviešu dramaturga Eugenijs Ignatavičus joku lugas rēzeknieši pirmoreiz iestudēja 2006.gadā. Šogad aktieri Ilmārs Dreļs, Ināra Apele, Aldis Leidums un Vija Dikule mūs atkal "ievedīs" kādā Lietuvas ciemā vēlā marta vakarā un atklās tādas humorsituācijas, ka būs gardi jāsmejas un svētku noskaņa būs garantēta.

Pēc izrādes – plkst. 21:30 līgosim kopā ar iemīļoto kapelu "Dziga" un iedegsim košu vietējā mākslinieka Gundara Kozlovska veidoto ugunsskulptūru, tā "apsedzot" JĀŅU UGUNIS ar "Uguns sagšu", lai tās raksti vizētu un atspīdētu līdz pat rīta ausmai.

JĀŅU NAKTS ZAĻUMBALLĒ no plkst. 22:00 lustēsim kopā ar Latvijas šlāgeraptaujas pagājušā gada uzvarētājiem – grupu "Ginc un Es", kuri mūs iepriecinās ar jautrām dziesmām – dziedāsim līdzi un dejosim – jo vairāk, jo priecīgāka būs vasara!

Visa pasākumu programma bez maksas. Līgo!

Sanāciet, Jāņa bērni,

Sagaidiet Jāņa dienu,

Jāņa diena lepni nāca,

Ugunīs vizēdama. (Latv.tdz.)

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.20465398sec.