Izveidota skaistu mirkļu izstāde «No tumsas uz gaismu»

Rēzeknes pilsēta vienmēr ir bijusi bagāta ar daudziem sabiedrībā atpazīstamiem cilvēkiem, kuri pārstāv plašu profesiju spektru. Īpašu vietu starp šo profesiju pārstāvjiem ieņem izglītības darbinieki, kuru neatlaidība un mīlestība pret savu dzimto pusi Latgali, deva neatsveramu ieguldījumu sabiedrības izglītošanas procesā 20. gadsimta 20. – 30. gados. Viena no tādām personībām bija skolotāja Antoņina Tuča, kurai šī gada 21. janvārī apritēs 120 gadi.

Pēc 1918.gada 18.novembra Latvijas Republikā sākās jaunas valsts būvniecības ceļš, un bija akūti nepieciešams attīstīt dažādas valsts darbības pamatnozares. Daudziem cilvēkiem trūka nepieciešamo zināšanu izglītības jomā, kas jaunajā Latvijas valstī tika uzskatīta par vienu no prioritārajām nozarēm. Lai to īstenotu, bija nepieciešami jauni skolotāji, kas veiktu informācijas nodošanu jaunajiem skolēniem.

Viena no pirmajām, kas apguva skolotājas arodu Latgalē, bija Antoņina Tuča (dzim. Viļuma). Kāds tad bija Antoņinas Tučas dzīves gājums? Kā  mainījusies viņas dzīve raibajos 20.gadsimta vēstures līkločos? Ielūkosimies Antoņinas Tučas profesionālās darbības niansēs un ārpus skolas dzīvē. Visu to uzzināsim kavējoties atmiņās kopā ar Antoņinas Tučas kādreizējiem kolēģiem, laikabiedriem un tuviem cilvēkiem Vēstures mirkļu pieturā "No tumsas uz gaismu".

Vēstures mirkļu pieturā, otrdien,  2016. gada 19.janvārī plkst. 14:00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) varēs satikt un aprunāties ar viņiem. Gaidīti visi interesenti! Ieeja – brīva.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45729423sec.