Gulbenes-Alūksnes bānītis aicina uz 113. dzimšanas dienas svētku pasākumiem

Lai godinātu mazo Gulbenes-Alūksnes bānīti, kas šogad svin jau 113.jubileju, 3.septembrī ikviens tiek aicināts apmeklēt Bānīša svētkus "Pie sliedēm dzīve mana". Bānīša svētku pasākumi iesāksies Gulbenē un turpināsies Stāmerienā, ļaujot iepazīt mazā vilcieniņa ikdienas gaitas un baudot skaistu svētku atmosfēru.

Svētki Gulbenē sāksies pulksten 11.30. Svētku apmeklētājiem būs iespēja aplūkot gan fotoizstādi "Bānīša mirkļi" stacijā, gan arī izstādi "Bānīši" depo, varēs nofotografēties pie tvaika lokomotīves "Ferdinands" maketa, vizināties ar rokas drezīnu, ieklausīties stāstījumā par un ap vilciena griezuli un depo, doties ekskursijās ar elektrovilcieniņu pa pilsētu, kā arī baudīt pūšaminstrumentu ansambļa "Showbrass" mūziķu priekšnesumus.

Pulksten 13.00 tvaika lokomotīve "Ferdinands" aties no Gulbenes uz Alūksni, pieturot Stāmerienā pulksten 13.30. Gatavojoties Bānīša svētkiem, šogad tika atjaunotas trīs mazās bānīša pieturvietas "Birze", "Pūriņi" un "Dunduri". Dodoties reisā Gulbene-Stāmeriena-Alūksne, brauciena dalībniekiem būs iespēja piedalīties pieturvietas "Pūriņi" atklāšanā.

Stāmerienā svētku rosība sāksies jau no pulksten 11.45, kad viesi un svētku apmeklētāji tiks aicināti doties ekskursijā, lai apskatītu Stāmerienas pili, pils parku, Sv. Ņevas Aleksandra pareizticīgo baznīcu, saimniecību "Pilssēta", kā arī vizinātos ar ekskursiju kuģīti pa Stāmerienas ezeru. Pasākuma laikā darbosies radošās darbnīcas: "Stikla brīnumu rašanās" kopā ar meistaru Andreju Virbuli no Ventspils, "Dāvātprieks" kopā ar Gulbenes mākslas skolas skolotāju Rudīti Liepiņu, "Leļļu darbnīca" kopā ar meistari Evitu Zālīti no Gulbenes un citas. Ģimenes varēs jautri pavadīt laiku pie "Brīnumu kalējiem", kā arī apskatīt un izmēģināt elektromobiļus. Bērnus iepriecinās izjādes ar zemnieku saimniecības "Pilssēta" zirgiem.  Būs arī sportiskās aktivitātes – notiks skrējiens apkārt Stāmerienas ezeram, mazuļi piedalīsies rāpošanas sacensībās, vīri un dāmas tiks aicināti pārbaudīt roku spēku armrestlinga sacensībās. Gaidot Stāmerienes stacijā ierodamies gaviļnieku – bānīti, tiks atklāta fotoizstāde "Foto un laiks", varēs dzirdēt arī dažādus atmiņu stāstījumus, ļaujot izsekot bānīša gaitām cauri vēstures līkločiem. Dienas gaitā svētku pasākumus kuplinās gan vietējo dziedošo un dejojošo mākslinieku, gan arī viesmākslinieku priekšnesumi. Latvijas Mazā teātra aktieri režisora Ivara Lūša vadībā ikvienam ļaus ielūkoties pasaku pasaulē, piedāvājot noskatīties jautru muzikālu pasaku visai ģimenei "3 ruksīši". Svētku noslēgumā ikviens varēs lustēties svētku nakts zaļumballē kopā ar grupu "Galaktika" un DJ Ralfu Rubeni.

Lai svētku sajūta būtu pilnīga, no pulksten 11.30 notiks Bānīša svētku dižandele, kurā varēs iegādāties lauku labumus un meistaru darbus jūsu priekam un mājai. Aicināti tirgoties amatnieki, metālkalēji, kokamatnieki, keramiķi, pinēji, rotkaļi, rokdarbnieki, zemnieki, maiznieki, aldari, bitenieki un citi mājražotāji. Andelei var pieteikties pa tālruņiem 29156681, 22017391.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44177008sec.