Uzzini lietderīgus padomus drošākam ceļojumam

Aizvien vairāk un vairāk nākas dzirdēt par dažādām nelaimēm un traģiskiem notikumiem visās pasaules malās. Arvien nopietnāk un kārtīgāk jāpadomā par to, kā rūpēties par savu drošību, atrodoties svešā valstī. Tāpēc šeit ir apkopoti ieteikumi, kā rīkoties, ja sanāk nokļūt apcietinājumā, un no kādām kļūdām izvairīties viesnīcās.

Paņem papildus vizītkarti no viesnīcas reģistrācijas

Vizītkartē atrodamā informācija palīdzēs gadījumos, ja apmaldies ielu līkločos, vai ir nepieciešams ar kādu sazināties. Kā arī, ja nonāc vietā, kur nezini vietējo valodu, tad vizītkarte vismaz garantēs to, ka tev vienmēr līdzi ir gan savas viesnīcas adrese, gan kontaktinformācija.

Apsver veselības apdrošināšanas iegādi, ja dodies kruīzā

Kaut gan kruīza kuģiem ir medpunkts, kur palīdzēt tiem, kam piemetusies jūras slimība vai gripa, šajos medpunkti nav aprīkoti ar ierīcēm un zālēm, kas varētu būt vajadzīgas, ja pasažieri tiek pie kāda nopietnāka ievainojuma vai sirdslēkmes. Šādos gadījumos kuģis piestāj tuvākajā ostā un cilvēks tiek aizvests uz slimnīcu. Taču nekad nevar zināt kādā slimnīcā nonāksi, tāpēc ir vajadzīga veselības apdrošināšana. Apdrošināšana palīdz ne tikai mazināt izmaksas, bet tikt galā arī ar tādām problēmām kā valodas barjera un medicīniskās neatbilstības.

Izmanto savu telefonu, lai pārbaudītu viesnīcas reģistratūras profesionālismu

Lai noskaidrotu, cik atbildīgi viesnīcas personāls izturas pret klientu personīgo informāciju, var pamēģināt nelielu eksperimentu. Izmantojot savu mobilo telefonu, piezvani uz reģistratūru un jautā vai nevari ar sevi runāt, proti, vai ir iespējams sazināties ar numuriņu, kurā esi apmeties. Ja viesnīcas darbinieks tā vietā, lai pateiktu, ka pāradresēs tavu zvanu uz telefonu, kas atrodas klienta istabā, nosauc istabas numuru, būtu jāsāk šaubīties par viesnīcas profesionalitāti.

Ja tevi arestē, sazinies ar Latvijas vēstniecību

Ja, atrodoties citā valstī, sanāk tikt arestētam, sazinies ar Latvijas vēstniecību. Tā var palīdzēt tikt pie advokāta, kā arī pārliecināties par to, ka netiek pārkāptas tavas tiesības. Vēstniecība var sazināties ar taviem ģimeni, draugiem vai darba devēju, ja tas nepieciešams. 

Apmeklē tūrisma apskates objektus tad, kad tur ir mazāk tūristu

Ieteicams slavenus apskates objektus apmeklēt tad, kad tajos ir mazāk tūristu, jo šādi objekti brīžos, kad ir pilni ar tūristiem, var kļūt par kāda uzbrukuma mērķi. Jau vairākas reizes ir pierādījies tas, ka tieši lielām, publiskām un pārpildītām vietām tiek uzbrukts visbiežāk, jo uzbrucēji vēlas sasniegt maksimāli lielu uzbrukuma triecienu. Šis pats noteikums attiecas arī uz sabiedrisko transportu, tāpēc tūristiem nav ieteicams izmantot pārpildītus autobusus vai metro.

Apsver, kādas lietas atstāt redzamas un kādas ielikt kabatā vai somā

Ceļojot ir ļoti svarīgi nedaudz papētīt, kādas lietas šķiet īpaši vērtīgas šīs valsts zagļiem. Piemēram, kādam ceļotājam Argentīnā tika ieteikts izvairīties no savu Apple produktu vicināšanas vai pārlieku biežas izmantošanas sabiedriskajās vietās, jo tieši Apple bija zagļu iemīļots zīmols.

Vērtīgākās lietas glabā priekšējās kabatās

Kaut gan ceļotāji visbiežāk savas lietas glabā somiņās, mugursomas vai bikšu aizmugurējās kabatās, pati drošākā vieta ir priekšējās kabatas. Tas ne tikai palīdzēs sekot līdzi tam, vai kāds kabatzaglis necenšas kaut ko no šīs kabatas izņemt, bet arī būt drošam, ka nepaliksi bez savām svarīgākajām lietām, ja gadīsies kaut kur atstāt somu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ballīte retro noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
19. aprīlī aicinām ikvienu ballēties gribētāju uz “View Restaurant – Saefood & Grill”, kur visu laiku karstākos deju hitus publikai piedāvās DJ | Skatīt vairāk
20 EUR
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1056819sec.