Noderīgi vingrojumi skolēnu muguras stiprināšanai

Skolas un sporta soma, ilgās stundas sēžot pie galda ietekmē bērna muguras veselību un stāju. Tādēļ arī šajā ziņā vērts gatavoties jaunai mācību sezonai laikus. Daudz efektīvāk par nemitīgiem atkārtojumiem: "Turi taisnu muguru!" ir iemācīt savam skolēnam nelielu vingrojumu komplektu, kas stiprinās plecu joslas un muguras muskuļus, iztaisnos uzrautus plecus, sēdoša dzīves veida dzīvotājiem raksturīgo kūkumu un neļaus attīstīties stājas asimetrijai.  

Vingrojumus vērts darīt katru otro dienu, darbošanās aizņems vien 15 minūtes, bet rezultāts būs manāms jau dažu mēnešu laikā.

Iesaka ORTO klīnikas fizioterapeite Margarita Krauze-Drozdova - specializējusies bērnu muguras veselības un stājas veidošanā.

Kas nepieciešams vingrojumu veikšanai: Vingrojumiem nepieciešama vingrošanas gumija (nopērkama sporta veikalos) un bumba.

1. vingrojumu sāk sēdus. Abas rokas paceltas taisni virs galvas, rokās gumija, plaukstas cieši kopā. Taisnas rokas, stiepjot gumiju, sānis laiž lejā (virza uz abām pusēm) līdz plecu augstumam.

Lai vingrojuma rezultāts būtu efektīvāks, virzot rokas īkšķus ieteicams turēt nevis  izvērstus uz abām pusēm, bet gan pozicionētus uz aizmuguri.

Nostieptu gumiju notur 3 – 5 sekundes un atgriežas sākuma pozīcijā.

Vingrojumu iesākumā ieteicams atkārtot 10 reizes, veicot 3 piegājienus. Ar laiku atkārtojumu skaitu un piegājienus var palielināt.

Ko vingrojums dos: vingrojums stiprina trapeces lejas daļas muskuļus un novērš bērna tendenci uzraut plecus.

2. vingrojumu sāk sēdus. Abas rokas paceltas taisni sev priekšā, plecu augstumā. Rokās gumija. Taisnas rokas, stiepjot gumiju virza uz abām pusēm līdz pilnam roku atvērumam.

Lai vingrojuma rezultāts būtu efektīvāks, virzot rokas īkšķus ieteicams turēt nevis vērstus uz augšu, bet gan pozicionētus uz aizmuguri.

Notur 3 – 5 sekundes un atgriežas sākuma pozīcijā. Vingrojumu iesākumā ieteicams atkārtot 10 reizes, veicot 3 piegājienus. Ar laiku atkārtojumu skaitu un piegājienus var palielināt.

Ko vingrojums dos: Vingrojums stiprina muguras rombveida muskuļus, kuri atrodas starp lāpstiņām, taisno muguru, atradinot no kūkuma veidošanās tendences.

3. vingrojumu sāk stāvus, puspietupienā. Mugura jānotur pilnībā taisna. Sēžamvieta izvirzīta uz āru. Zods sasprindzināts, tuvināts krūšu kurvim, kakls taisns. Abas rokas paceltas taisni sev priekšā, plecu augstumā. Rokās bumba.

Abas rokas vienlaicīgi ceļ bumbu pāri galvai un novieto bumbu uz skausta. Noripina lejup pa muguru un ar rokām no aizmugures krustu rajonā noķer. Atgriežas sākuma pozīcijā un atkārto šo vingrojumu 10 reizes. Ar laiku atkārtojumu skaitu var palielināt.

Ko vingrojums dos: Vingrojums stiprina muguras lielo atliecējmuskuli visā mugurkaula garumā. Vingrojuma izpildē iesaistīti arī vairāki citi muguras muskuļi, tādēļ tā efekts ir komplekss un pozitīvi ietekmē stāju, bet jo īpaši efektīvi mazina asimetrijas veidošanos.

4. vingrojumu sāk guļus uz vēdera. Vēders piespiests pie zemes. Kājas plecu platumā, balstītas uz pirkstgaliem, nospriegotas, ceļi atrauti no zemes. Piere balstīta pret zemi. Lai ērtāk, zem pieres var palikt spilvenu. Abas rokas paceltas taisni virs galvas. Rokās bumba.

Bumbu paņem vienā no rokām. Ar abām, taisnām rokām veic platu vēzienu abpus sāniem un savieno rokas aizmugurē, astes kaula līmenī, ieliekot bumbu otrā rokā. Taisnas rokas ar vēzienu caur sāniem atgriež sākuma pozīcijā. Atkārto vingrojumu 10 reizes.

Maina bumbas kustības virzienu un no jauna atkārto vingrojumu 10 reizes. Ar laiku atkārtojumu skaitu var palielināt.

Ko vingrojums dos: Vingrojums stiprina muguras krūšu daļas mugurējos un plecu joslas muskuļus. Vingrojuma izpildē iesaistītas arī citas muguras muskuļu grupas, tādēļ tā efekts ir komplekss un labvēlīgi ietekmē stāju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.20343304sec.