Lieliskas rudens brīvdienas Igaunijā, Lietuvā vai mājās?

Kur jūs dosieties šoruden? Uzņēmums Booking.com noskaidroja 34 000 cilvēku no 17 valstīm viedokli par viņu šīgada brīvdienu vēlmēm un plāniem un atklāja, ka divas trešdaļas (66%) starptautisku ceļotāju vēlētos iepazīt pavisam jaunu galamērķi. Vēl ir gana laika, lai izpildītu šo vēlmi 2016. gadā un izvēlētos jaunu vietu, ko apmeklēt! Iedvesmojoties no tūkstošiem viesu ieteikumu, vietne Booking.com, kurā tiek piedāvāts lielākais unikālu naktsmītņu skaits pasaulē, ir izveidojusi sarakstu ar izvēlētiem galamērķiem Baltijas valstīs. Dodieties uz tiem kādā no rudens dienām, lai izbaudītu pastaigas dabā, ārstnieciskos spa vai neierastas aktivitātes.


Reuge, Igaunija


Reugē, kas ir neliela pilsēta kalnainajos Igaunijas dienvidaustrumos, ir viena no krāšņākajām ainavām valstī – šeit bagātīgajos mežos ir padomāts par pastaigu takām un ir atrodami seni ezeri, kas ir izveidojušies Ledus laikmetā. Igaunijas augstākais kalns, kas sasniedz 318 metrus un ir ar humoru nodēvēts par Lielās Olas kalnu, atrodas vien 15 minūšu brauciena ar automašīnu attālumā, un šajā apkaimē ir vairāk kalnu, vijīgu ceļu, zeltainu lapu un mierīgas lauku noskaņas, nekā ceļotāji parasti sagaida. Lai Reugē uzturētos vienu vai pāris naktis, lieliska iespēja ir viesu nams “Ööbikuoru Villa”, kuru Booking.com viesi ir novērtējuši ar 9,2 no 10.


Peipusa ezera krasts, Igaunija


Kultūrvēsturiskos ciematus Peipusa ezera krastā vislabāk ir apmeklēt rudenī, kad tiek ievākta slaveno Peipusa sīpolu raža. Šim zeltainajam dārzenim ir bijusi ļoti nozīmīga loma vietējā vēsturē, tādēļ mūsdienās ceļotāji var doties Sīpolu ceļā, kas ved gar ezera krastiem, un iesaistīties dažādās rokdarbu darbnīcu aktivitātēs, ēdienu gatavošanas nodarbībās, vēsturiskā mantojuma ekskursijās, šaušanā ar loku, burāšanā un citās aktivitātēs. Apgūstiet interesanto Igaunijas krievu vecticībnieku kopienas vēsturi un apmeklējiet Alatskivi pili, kas ir kā no pasakām. Lai izbaudītu visus labumus, kas ir pieejami pie Peipusa, vēsturiskais viesu nams “Nina Kordon” būs īstā vieta!


Harju apriņķis, Igaunija


Harju apriņķī, kas iekļauj galvaspilsētu Tallinu, ir daudzas vēsturiskas savrupmājas, elpu aizraujošais Jegalas ūdenskritums (tas ir augstākais Igaunijā) un plašais Viru purvs, kura apmeklētāji var doties pastaigā pa dēļu taku un uzkāpt skatu tornī, lai izbaudītu nomierinošu skatu uz rudens krāsām pārņemto purvu. Tiem, kuriem paveiksies, izdosies atrast sulīgas dzērvenes. Kultūras pasākumu cienītāji varēs palutināt sevi novembrī, apmeklējot Tallinas Starptautisko filmu festivālu “Melnās naktis”, kura laikā būs aplūkojams labākais no pasaules filmu klāsta. Šajā apriņķī ir vairāk nekā 550 naktsmītņu katrai gaumei un maciņam.


Anīkšķi, Lietuva


Agrāk Anīkšķi bija iecienīts galamērķis skolēnu ekskursijām, jo šeit ir dzīvojuši vairāki ievērojami lietuviešu rakstnieki. Mūsdienās, ņemot vērā plašo iespēju klāstu, ko redzēt un darīt, šī pilsēta (un tās apkārtne) ir kļuvusi par iemīļotu galamērķi visdažādāko ceļotāju vidū. Vēstures cienītāji var iepazīt ceļus, ko ir izmantojuši partizāni un nelegālie grāmatu tirgotāji, un piedzīvojumu meklētāji var doties izbraucienā ar šaursliežu vilcienu vai traukties lejup ar rodeļiem. Tie, kuri vēlas tvert rudens krāšņumu, ir aicināti doties pastaigā pa īpaši izveidotu taku gar koku galotnēm, uzkāpt skatu tornī Bijeikiai vai meklēt ceļu Skapišķu ciema labirinta parkā. Ieplānojiet pietiekami daudz laika, lai pilnība iepazītu apkaimi, un nakšņojiet viesnīcā “SPA Vilnius Anykščiai” vai viesu namā “Pušų takas”, kurus īpaši iesaka Booking.com ceļotāji.


Pamares reģions, Lietuva


Pamares reģions (lietuviski Pamarys) nereti tiek dēvēts par Lietuvas Venēciju. Šajā zaļojošajā un ūdeņiem bagātajā vietā romantiski noskaņoti pāri, ģimenes vai ceļotāji vienatnē var atkal sajusties vienoti ar dabu. Dodieties uz zvejnieku ciematu Mingi, kur vietējie pārvietojas pa ūdeni un lepojas ar savu gardo zivju zupu. No šīs vietas ar laivu varat nokļūt uz Lietuvā vienīgo ciematu uz salas – Rusni –, vai arī apmeklējiet Venti, kas ir iecienīts galamērķis Kuršu jomas krastā. Šo vietu labi zina ornitologi un putnu mīļotāji, jo spārnotie draugi šeit piestāj pirms migrēšanas uz siltākām zemēm. Lai gūtu patiesi autentisku pieredzi, nakšņojiet vienā no reģiona arhitektūras stilā ieturētajām naktsmītnēm, kas ir pieejamas vietnē Booking.com.


Birštona, Lietuva


Birštonas unikālā un nomierinošā noskaņa tika pamanīta jau 15. gadsimtā, kad Lietuvas lielkņazi padarīja šo vietu par savu brīvdienu kūrortu. Mūsdienās šī vieta ir piedzīvojusi atdzimšanu – tā ir bagāta ar minerālūdens avotiem un spa centriem, un viesiem tiek piedāvātas patiesi nomierinošas brīvdienas. Ne velti ceļotāji iesaka šo vietu klusuma, dabas un atpūtas dēļ. Tiklīdz jūsu labsajūtas programma kādā no spa centriem būs izpildīta, jūs varēsiet doties pastaigā dabā pa kādu no takām, nomāt velosipēdu, lai izpētītu apkārtni, vai doties izbraucienā ar laivu Nemūnas upē, kas ir garākā Lietuvā. Saskaņā ar Booking.com viesiem naktsmītne “Vila Klasika” Birštonā vai viesnīca “Harmony Park”, kas atrodas neilga brauciena attālumā, ir iecienītāko naktsmītņu vidū šajā apkaimē.


Sigulda, Latvija


Siguldu noteikti ir vērts apmeklēt vairākkārt, it īpaši rudenī, kad mežs Gaujas ielejas abās pusēs piedzīvo krāsu pārmaiņas. Izbaudiet neaizmirstamu skatu no netālu esošās Turaidas pils (šī skata dēļ ir vērts pievarēt 319 pakāpienus) vai dodieties braucienā pār Gauju ar gaisa trošu vagoniņu. Ja vēlaties pabūt vienatnē dabā, tad dodieties pārgājienā vai nomājiet velosipēdu un mēģiniet saskaitīt, cik alas, klintis un citu ievērojamu apskates objektu jums izdodas pamanīt. Ērtai nakšņošanai Siguldā izvēlieties viesu namu “Livonija” vai naktsmītni “Prieka Pietura” – šīs naktsmītnes īpaši iesaka pilsētas viesi (viesu sniegtais vērtējums ir 9,1 un 9,2 no 10).

Liepāja, Latvija


Ja jūs vēlaties izvēdināt galvu, tad apmeklējiet Vēju pilsētu – Liepāju. Uzvelciet siltas drēbes, paņemiet līdzi tēju un dodieties uz Ziemeļu molu, lai atklātu jūras mežonīgo pusi vai izbaudītu elpu aizraujošu saulrietu. Liepājā gan ir vērts iepazīt ne tikai pludmali – staigājot pa mazajām, šarmantajām ielām ar mājīgām koka ēkām un krāšņām jūgendstila ēkām ir viegli pazaudēt laika sajūtu. Drosmīgākajiem pilsētas viesiem noteikti ir vērts apmeklēt Karostas cietumu. Tāpat jums neizdosies paiet garām jaunajai koncertzālei “Lielais dzintars”, nepamanot to. Vai var būt labāks veids, kā noslēgt dienu, par sevis palutināšanu, baudot pasaules līmeņa mūziku ēkā, kurai nesen ir piešķirta balva starptautiskā arhitektūras konkursā? Mierīgai atpūtai nedēļas nogalē iesakām izvēlēties kādu no naktsmītnēm, kuras iesaka Booking.com viesi, piemēram, viesnīcas “Vilhelmīne” vai “Promenade”.


Ķemeru Nacionālais parks, Latvija


Ieelpojiet rudenīgo gaisu un izbaudiet plašumu, mitras sūnas, mazus, tumšus ezeriņus un sīkas priedes, apmeklējot Ķemeru tīreli. Iespējams, piecelties agri no rīta tumšā rudens rītā varētu būt grūti, bet saullēkta vērošana no skatu torņa miglas ietītā purvā noteikti būs šo pūļu vērta. Pēc nomierinošas pastaigas nepalaidiet garām iespēju izpētīt vēsturiskās Ķemeru kūrorta viesnīcas apkārtni – jūs patīkami pārsteigs gleznainais parks un interesantā arhitektūra, sākot ar majestātisko kūrorta viesnīcas ēku un beidzot ar mazām koka dzīvojamām ēkām. Lai pārnakšņotu, netālu esošā viesnīca “Melnais Stārķis” vai Jūrmalā esošā viesnīca “Villa Joma” būs lieliska izvēle (ceļotāji abām naktsmītnēm ir piešķīruši vērtējumu “Lieliski”).

Par uzņēmumu Booking.com

Booking.com ir pasaules vadošais uzņēmums, kas piedāvā viesnīcu un citu naktsmītņu rezervēšanu tiešsaistē. Tas garantē labākās cenas par uzturēšanos jebkura veida naktsmītnē, sākot ar nelielām privātām naktsmītnēm un beidzot ar greznām pieczvaigžņu viesnīcām. Vietne Booking.com viesiem ir pieejama jebkurā laikā un jebkurā vietā neatkarīgi no tā, vai viņi lieto datoru, mobilo tālruni vai planšetdatoru. No viesiem turklāt nekad netiek prasīta maksa par rezervēšanu. Vietne Booking.com ir pieejama 42 valodās, tajā ir atrodamas vairāk nekā 914 000 naktsmītnes, tostarp vairāk nekā 510 000 brīvdienu naktsmītnes, un vairāk nekā 90 000 ceļojumu galamērķu 223 valstīs un teritorijās visā pasaulē. Vietnē ir pieejami vairāk nekā 90 miljoni atsauksmju, kuras ir atstājuši naktsmītņu viesi pēc sava apmeklējuma, un to lieto gan atpūtas, gan biznesa ceļotāji no visas pasaules. Uzņēmumam Booking.com ir vairāk nekā 19 gadu pieredze, un tajā strādā vairāk nekā 11 000 darbinieku, kas atrodas 176 birojos visa pasaulē. Uzņēmumā darbojas klientu apkalpošanas komanda, kas ir gatava viesiem viņu dzimtajā valodā sniegt palīdzību visas diennakts garumā, nodrošinot izcilu klientu apkalpošanas pieredzi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.48710299sec.