Vācijas advokātu biroji aktīvi piedzen lielas soda naudas no tūrisma aģentūrām par zagtajām bildēm

Pēdējā gada laikā ir ļoti aktivizējušies vairāki Vācijas advokātu biroji, kuri savu klientu vārdā piedzen soda naudas par nelegālu fotogrāfiju publicēšanu Latvijas interneta vietnēs. Reta ceļojumu aģentūra vēlas publiski atzīsties, ka pēdējā gada laikā par fotogrāfiju autortiesību pārkāpumiem ir samaksāti vairāki tūkstoši eiro. Taču neformālās sarunās tūrisma aģentūras atzīstas, ka daudzām tā ir bijusi laba un sāpīga mācība, ka no Google paņemtās bildes var būt ar īstu laika degli. Vienas nelegālas bildes publicēšana sava uzņēmuma interneta vietnē var izmaksāt soda naudā no 1.000 līdz 3.000 eiro.

Viena no ceļojumu aģentūrām pastāstīja īpašu gadījumu, ka apmēram pirms gada atnāca draudu vēstule no viena Vācijas advokātu biroja ar stingru prasību. Tūrisma aģentūrai īsā laika posmā bija jāsamaksā 3.000 eiro soda nauda par nelegālas fotogrāfijas publicēšanu. Tūrisma aģentūra ir spējusi notirgot summu līdz 2.000 eiro. Uzlikto sodu ir samaksājusi ar formulējumu, ko bija ieteicis soda piedzinējs, proti, ''Par reklāmas pakalpojumu''. Pēc kāda neilga laika par šo pašu nelegālo bildi, kura jau bija izņemta no interneta vietnes un izdzēsta, pieteicās ar pretenzijām cits advokātu kantoris no Vācijas. Pēc ilgas skaidrošanās tūrisma aģentūra konstatēja, ka ir samaksājusi viltus kantorim 2000 eiro, kas lētticīgi izmantoja Latvijas ''nezināšanas'' situāciju. Jaunā prasība bija īsta un bez atlaidēm. Ceļojumu aģentūrai par vienu nelegālu bildi nācās samaksāt kopumā 5.000 eiro. Protams, ka Latvijas apstākļos tūrisma aģentūra censtos tiesas ceļā atgūt rūgti ''noziedotos'' 2.000 eiro viltus kantorim, taču ārvalstu tiesvedības pieredzes trūkuma dēļ tūrisma aģentūra ieraksta šo faktu zaudējumos.

Autortiesību eksperti iesaka ļoti rūpīgi izvēlēties internetā lejuplādētās fotogrāfijas un pievērst pedantisku uzmanību autortiesību atrunām. Vairākas starptautiskas fotogrāfiju interneta vietnes piedāvā dažāda žanra fotogrāfijas gan par maksu, gan par brīvu vai arī ar speciālām atrunām.

Piemēram, Travelnews.lv sadarbības partneri (www.Tn.lv/sadarbiba/) mūsu uzņemtās un portālā publicētās fotogrāfijas (tn.lv/?m_id=18349&i_id=15) var izmantot bez papildus maksas.

Esiet uzmanīgi un jau šodien pārbaudiet savas interneta vietnes fotogrāfijas!

Aivars Mackevičs, BalticTravelnews.com direktors


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18797612sec.