Astoņi ieteikumi - kā būt gudram ceļotājam Zviedrijā [3]

Līdz ar zelta rudeni nevajag aizmirst par atpūtu, ko sniedz mazie ceļojumi tepat pie kaimiņiem. Viens no iecienītākajiem galamērķiem ir Zviedrija. Par īpašu piedzīvojumu to var pārvērst, dodoties ceļojumā ar kuģi Stena Line un noķerot mazos ziemeļu puses noslēpumus.

Logos nav žalūziju vai aizkaru. Kopš seniem laikiem šī tradīcija vēsta, ka mājas iedzīvotājiem nav noslēpumu vai aizdomīgu lietu. Pretī logam nereti tika novietots spogulis, lai varētu sekot notikumiem ārpusē. Tā sievām arī bija iespēja nepalaist garām vīru atgriešanos no jūras.

Zviedrijā importē atkritumus. Zviedrijā to šķirošana ir tik attīstīta, ka daļu atkritumu valsts pārdod alternatīvās enerģijas ražotājiem kā izejvielu.  

Tikai kredītkartes. Zviedrija ir viena no pirmajām valstīm, kura lēnām atsakās no skaidras naudas apmaksas veida. Arvien biežāk parādās uzraksti “maksāt tikai ar karti.” Pat ielu avīžu pārdevēji staigā ar bankas termināliem.

Kafijas pauze kā likums. Fika – Zviedrijā oficiāla kafijas pauze, kura ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa. Neviens darbs nevar būt svarīgāks par šo 5 – 10 minūšu garo kafijas pauzi.

Angļu valoda kā otra valsts valoda. 89% zviedru neatkarīgi no vecuma un dzimuma brīvi runā angļu valodā. Tās apgūšanas sākas jau ļoti agrā bērnībā, bet darba tirgū zviedru valodas nezināšana nav problēma.

Vieni no labākajiem ceļiem pasaulē. Zviedrija ir izcila vieta, lai ceļotu ar auto. Vēl ērtāku veidu piedāvā Stena Line kuģis, kurš ļauj nokļūt Zviedrijā ar savu auto, tādējādi dodot iespēju būt neierobežotam un impulsīvam ceļojuma plānā.

Daba pieder visiem. Zviedrijā neviens nedrīkst ierobežot piekļuvi dabai. Telts celšanas vieta un ezera izvēle ir Tevis paša ziņā. Daba pieder visiem, bet nedrīkst aizmirst par tīrību un pieklājību.

Reklāmas tikai no 12 gadiem. Zviedrijā ir aizliegts veidot reklāmas, kuru mērķauditorija ir bērni jaunāki par 12 gadiem. Smaidīgi multfilmu varoņi ar saldumu kaudzēm bērnus šajā valstī TV ekrānos vairs nekārdina.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 ?!? 10/23/2016 20:45 Varu paskaidrot. Aiskari, protams nav svarīgākais jautājums. Arī kafija ne, kaut arī neatbilst patiesībai. Tikai kredītkartes? Bez skaidras naudas badā var nomirt, bez degvielas tālāk no pilsētām un lielceļiem palikt, un varbūt arī nakšņot mašīnā. Angļu valoda kā visur, puse uz pusi. Lielie ceļi labi, bet mazākas nozīmes nav labāki par mūsējiem, tikai grants vietā šķembas, bet bedres tādas pašas. Jautrākais slēpjas apgalvojumā "Daba pieder visiem". Var atrauties, ka maz neliksies. Privātīpašums privātīpašuma galā, aizsargājāmas teritorijas, informācija ne visur. Viesmīlīgi viņi vairāk ir TV nekā Zviedrijā. Pietiekami ir saskārušies ar tādiem: "daba pieder visiem" un "telts celšanas vieta un ezera izvēle ir paša ziņā". Par ezeriem - lai makšķerētu katram ezeram ir vairākas licences: piem. reģiona un konkrētā ezera, lielākiem ezeriem vēl konkrētas ezera daļas licence. Sodi nav mazi, un viņi arī sargā. Īsumā tā..
p.s.par atkritumiem nezinu, bet mājā bez aiskariem un/vai žalūzijām arī nav sanācis uzturēties. Varbūt esmu bijis citā Zviedrijā?

2 xc90 10/23/2016 13:01 Komentārs bez argumentiem, nav ņemams vērā.
kas traģisks notiks, ja ieraudzīsi logu ar aizkariem? Neviens taču netaisās celt telti pagalmā, bet jebkur citur to drīkst darīt, ja `netraucē un nebojā` ...

3 ?!? 10/17/2016 13:54 vairāk kā 10 gadus regulāri braukāju pa zviedriju no malmes līdz polāram lokam un vēl mazliet. nepiekrītu nevienam punktam vairāk par 28%. nedoddievs, ja kāds šo rakstu darbu uztvers kā svētu patiesību

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Krāslavas TIC
,


Melngalvju nams
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62947893sec.