Drošība pirmajā vietā jeb veidi, kā parūpēties par mājas drošību

Iestājoties gada drēgnajiem un tumšajiem mēnešiem, rūpīgāk jāpiedomā pie mājokļa drošības. Veikalu tīkla K-rauta instrumentu un tehnikas kategorijas vadītājs Ainārs Zvirbulis stāsta par faktoriem un veidiem, kurus ņemot vērā, tu vari padarīt savu dzīvesvietu drošu un pasargātu, ne tikai gada tumšajos mēnešos, bet arī visas sezonas garumā.

Drošības faktori jāievēro visa gada garumā, ne tikai iestājoties gada tumšajiem mēnešiem. Ja vēlies pārliecināties, ka mājoklis ir aizsargāts pret dažāda veida riskiem pastiprinātu uzmanību var pievērst signalizācijai un kvalitatīvām ārdurvīm, kas aprīkotas ar atbilstošu slēdzeni. Tāpat mājokļa īpašniekam tiek piedāvāts plašs mūsdienu tehnoloģiju un gudro aplikāciju drošības līdzekļu klāsts.

Signalizācija ir labs veids, lai mājas iemītniekus brīdināt par nevēlamu ciemiņu iemaldīšanos privātajā teritorijā, kā arī informētu par dūmu vai uguns trauksmi. Ir divu veidu signalizācijas, tādas, kas ir uzstādāmas pašu spēkiem un tādas, kas tiek pieslēgtas pie kontroles paneļa, tās signālu nodod apsardzes firmai. Kategorijas “Instrumenti un tehnika” vadītājs Ainārs Zvirbulis skaidro, ka iedzīvotājiem, kuri dzīvo daudzdzīvokļu namos, ieteicams izmantot kustību sensorus, dūmu detektorus, kā arī magnētiskos sensorus logiem, kas nostrādās brīžos, kad logs tiks atvērts, izsists vai aizskarts. Turpretim privātmāju īpašniekiem, Ainārs Zvirbulis papildus iesaka izmantot arī magnētiskos sensorus garāžas durvīm un ārdurvīm.

Žogs un vārti, mājokļa aizsardzības nolūkos ir sekundārie, galvenās ir kvalitatīvas ārdurvis. K-rauta instrumentu un tehnikas kategorijas vadītājs Ainārs Zvirbulis: “Ja domā no garnadžu puses, tad neviens žogs un vārti tos neaizkavēs. Žogs palīdz norobežot dzīvojamo teritoriju, aizkavē pret nevēlamu dzīvnieku un cilvēku iemaldīšanos privātajā zonā. Galvenās ir ārdurvis, vēlams masīvkoka ar pilnu vidu”.

Izvēloties ārdurvis neiesakām iegādāties durvis, kas veidotas no lamināta un ir pildītas ar papīru, šādas durvis nebūs šķērslis garnadžiem. Galvenais priekšnosacījums iegādājoties ārdurvis ir masīvkoka, koka vai metāla pamats. Sevišķi uzmanība jāpievērš, lai tām būtu pildīts vidus. Šāda tipa durvis garantēs papildus drošību mājoklim.

Nevajadzētu aizmirst arī par durvju slēdzenēm. Lielākoties iedzīvotāji izmanto divu tipu slēdzenes – cilindriskās un slēdzenes ar seifa mehānismu. Ainārs Zvirbulis stāsta ka pēc viņa novērojumiem, veikalu tīkla K-rauta pircēju vidū vispieprasītākās ir cilindriskās slēdzenes. Tās tiek izmantotas ne tikai ārdurvīs, bet arī starptelpu durvīs. Izmantojot cilindrisko slēdzeni mājas vai dzīvokļa galvenajām durvīm tiek pielietots sarežģītāka tipa cilindrs.

Ikdienas dzīvi atvieglos gudro aplikāciju izmantošana, vadības pultī iespējams ieprogrammēt komandu, lai signalizācijas nostrādāšanas gadījumā uz nama īpašnieka viedtālruni atnāktu ziņa. Arī kontroles paneļa attālināta vadība iespējama izmantojot aplikācijas vai tālvadības pultis. Signalizācijas deaktivizēšana un aktivizēšana attālināti ir labs veids aizmāršīgiem māju vai dzīvokļu īpašniekiem.

Ainārs Zvirbulis ir novērojis, ka iestājoties gada tumšajiem mēnešiem, veikalu tīkla K-rauta apmeklētāji pastiprināti iegādājās dūmu detektorus un uguns dzēšamos aparātus, šo tendenci viņš skaidro ar kamīnu un kurtuvju pastiprinātāku lietošanu. Lai dzīvojamā zona tiktu pasargāta jāatceras pārbaudīt vai logi un durvis ir kārtīgi aiztaisīti, labs veids, kā parūpēties par drošību ir gaismas kustību sensoru izmantošana.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Uzņēmumi


Biznesa augstskola Turība
,


Park Hotel Latgola
,


Kaļķu vārti
,


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.33321309sec.