«NĒ» pelēkajam! Kā nebaidīties izmantot spilgtas krāsas interjerā?

Bieži vien iedzīvotāji izvēlas konservatīvus toņus, jo spilgtu krāsu izmantošana interjerā šķiet pārdroša. Tomēr pasakot “NĒ” pelēkajam un ieviešot spilgtus toņus dzīvojamajās telpās tu atsvaidzināsi savu mājokli un pozitīvi ietekmēsi mājas iemītnieku labsajūtu. Veikalu tīkla K-rauta dizaina konsultante Alīna Eglīte stāsta, ka apzinoties toņu ietekmi un nozīmi, savā mājoklī iespējams ienest jaunas vēsmas.

Krāsu nozīme, efekti un tendences

Īpaši gada tumšajos mēnešos mājoklī gribas ienests spilgtus toņus. Zināms, ka spilgtu toņu izmantošana stimulē enerģijas pieplūdumu un uzlabo labsajūtu. Veikalu tīkla K-rauta dizaina konsultante Alīna Eglīte: “Nereti ar skaudību aplūkojam interjera katalogus, kur prasmīgi izmatoti dzelteni, zili un sarkanas krāsas salikumi, taču paši izvēlamies izmantot ierastos gaišos un bēšos toņus, jo uzskatām, ka šādi salikumi ir paredzēti tikai modes žurnāliem. Esam pieraduši pie vienkāršības un baidāmies ieviest izmaiņas jau pierastajā interjerā. Tomēr izmantojot spilgtus stila elementus, padarīsi mājvietu daudz interesantāku un garantēsi patīkamu uzturēšanos telpās”. Piemēram, zilas sienas istabā izskatīsies moderni, un kā izrādās, zilā krāsa veido neformālu un mierīgu gaisotni.

Spilgtu aksesuāru izmantošana

Nav viegli uzreiz ieviest radikālas pārmaiņas mājvietā, tamdēļ labi noderēs krāsaini vai spilgti aksesuāri kā segas, spilveni, krāsaini aizkari un interesanti vai netradicionāli gaismas ķermeņi. Dažādu formu, toņu un apdrukas spilvenus var izmantot, lai padarītu interesantāku interjeru, katram gadalaikam vai pat svētkiem kā interjera elementu var izmantot spilvenus ar atbilstošu motīvu. Kā arī interesanta gaismas elementa iekļaušana sava mājokļa interjerā pievērsīs ikviena uzmanību, veikalu tīklā K-rauta ir pieejami dažādu toņu un izmēru gaismas elementi. Dizaina konsultante Alīna Eglīte iesaka izmantot stāvlampas, tās ir viegli pārvietojamas un gadījumā, ja mājokļa saimnieks vēlas pamainīt telpas izskatu, tad tās var viegli nomainīt. Interjeru krāsaināku padarīs gaismas ķermeņi, kas ir papildināti ar dažādiem kristāliņiem un veidoti no dažādu struktūru, un krāsu materiāliem.

Mājokļa sienu atsvaidzināšana

Labs veids kā ātrā laikā un paša spēkiem mājoklī ienest krāsas ir sienas uzlīmes, kuras pieejamas dažādās košās krāsās. Ņemot talkā kādu palīgu, mājokļa interjera izskatu var pamainīt, izmantojot fototapetas. Veikalu tīkla K-rauta dizaina konsultante Alīna Eglīte stāsta: “K-rauta veikalos iespējams iegādāties vēlamā izmēra un dažādu cenu kategoriju fototapetes. Ar tām varēs atsvaidzināt, piemēram, dzīvojamās istabas sienas, iespējams, kādam patiks fototapete ar spilgtu krāsu motīvu, kādam tapete uz kuras attēlota ķieģeļu sienas imitācija”. Ja mājokļa iemītnieku ir piemeklējis “radošais gars”, tad ar viegliem otas triepieniem uz sienām var veidot zīmējumus, šim uzdevumam noderēs akrila krāsas, tās ir ātri žūstošas un bez īpaši specifiska un asa aromāta, šīs krāsas pieejamas dažādos spilgtos un sulīgos toņos, kas noteikti paspilgtinās mājokļa interjeru.

Tumšākos dzīvokļos ieteicams interjerā izmantot oranžus toņus, jo tie rada siltuma un dzīvīguma sajūtu. Turpretim dzeltenais tonis mājas iedzīvotājam vairos enerģiju, sniegs pozitīvas emocijas, kā arī pastiprinās domāšanas spējas. Savukārt tumšie toņi, zilais un Burgundijas sarkanais, mājokli padarīs izsmalcinātu un elegantu.

2016. gada krāsa viennozīmīgi ir rozā tonis, Pantone krāsu institūta viceprezidente Laurie Pressman ir minējusi, ka rozā toni interjerā var izmantot visa vecuma un dzimuma cilvēki. Dzīvojamajā istabā interjeru interesantāku padarīs rozā spilveni uz dīvāna vai rozā toņa stāvlampa. Rozā tonis simbolizē mieru, harmoniju un līdzsvaru, tamdēļ šis ir viens no iemesliem kāpēc to ieteicams ieviest mājokļa interjerā. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Ventspils TIC
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


1st-studio.com
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52408099sec.