World Class – ir sperts nevis viens, bet trīs soļi pretī izkoptai bāru kultūrai

2017./2018. gads būs zīmīgs arī ar to, ka Latvija pirmo reizi piedalīsies pasaules lielākajās bārmeņu sacensībās Diageo World Class. Latvijas bārmeņiem būs iespēja pusgada garumā pilnveidot savas prasmes, un kāds iegūs iespēju sacensties par titulu Bartender of the Year.

Kopš 2009. gada sacensības Diageo World Class ir palīdzējušas attīstīt kokteiļu kultūru visā pasaulē. Šī projekta mērķis ir izglītot ne tikai bārmeņus, bet arī bāru apmeklētājus. Mums ir augstas prasības pret to, kur, kā un kādu ēdienu mēs baudām, tieši tādiem pašiem standartiem būtu jābūt, arī izvēloties dzērienu.

Lieliem soļiem konkurss ir aptvēris visu Baltijas reģionu – Igaunijā tas tika realizēts jau pagājušajā gadā, bet Lietuvā un Latvijā no šī gada. Visi pretendenti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas līdz 31. decembrim var pieteikties vietējām Baltijas mēroga sacensībām, lai jau pavasarī cīnītos par iespēju pārstāvēt Baltijas valstis pasaulē.

Pusgada garumā bārmeņiem būs iespēja piedalīties semināros, apmācībās un satikties ar nozares ekspertiem no visas pasaules. Programmas mērķis ir iedvesmot bārmeņus, ļaujot tiem pašiem gribēt būt labākiem. Bārmeņiem tā ir iespēja dalīties zināšanās ar citiem amata brāļiem, pretī saņemot vērtīgu, neatsveramu pieredzi.

Papildus apmācībām katram bārmenim ir arī jāstrādā savā bārā, realizējot tajā speciālo World Class dzērienu karti, kā arī pašam jāizveido divi kokteiļi un reizi mēnesī jāapmeklē apmācības, aktīvi piedaloties. Pieteikšanās – līdz šī gada beigām.

Amata lietpratēji nav vienīgie, kas gūst labumu no dalības konkursā. “Šādas sacensības attīsta dzērienu baudīšanu un bāru kultūru globāli, turklāt no sacensību dalībniekiem tiek gaidīts vairāk nekā tikai dzērienu pagatavošana,” pauž Edgars Elbergs, Diageo Reserve zīmola vēstnesis Latvijā.

 “Pateicoties World Class, Latvijas dzērienu baudīšanas un bāru kultūra viena soļa vietā sper uzreiz trīs,” situāciju raksturo Edgars Elbergs. “Šīs sacensības sniegs bārmeņiem tādas prasmes un zināšanas, kādas nav iespējams iegūt ikdienā.”

Mēs, latvieši, esam izglītoti restorānu, operu, teātru apmeklēšanas kultūrā, bet bāru apmeklēšanas kultūra ir palikusi novārtā, atstājot to brīvai interpretācijai. Diageo World Class ir veids, kā sniegt bārmeņiem zināšanas, lai viņi tās izmantotu savā ikdienas darbā, tādējādi sniedzot apmeklētājam izpratni par kvalitatīvu servisu, radot vēlmi atgriezties vēl un vēl.  

Par PRIKE Latvija

Prike Latvija nozarē darbojas kopš 1992. gada. Prike ir vadošais augstākās klases alkoholisko dzērienu pārdošanas un mārketinga uzņēmums Baltijā. Prike pārstāv vairākus pasaulē plaši zināmus alkoholisko dzērienu zīmolus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50804806sec.