Ieteikumi kā saglabāt veselīgu dzīvesveidu ceļojumu laikā

Ļoti bieži ceļojums maina ēšanas paradumus, jo galamērķī produkti ir savādāki un netiek vairs pievērsta īpaša uzmanība veselīgam uzturam un dzīvesveidam. Tādēļ piedāvājam Jums ieteikumus, kā ceļojuma laikā saglabāt veselīgu dzīvesveidu.

Ēd veselīgi

Ja ir iespēja, mēģini ēdienu pagatavot pats, mēģini atrast veikalā veselīgus produktus. Vai iegriezties kafejnīcās kur tiek piedāvāti veselīgi ēdienu un kur tu vari uzzināt ēdiena sastāvu. Grūti ir atturēties no pārāk daudz saldumu lietošanas ceļojuma laikā, jo ir taču viss jāpagaršo savādāk, nav būts šajā valstī. Protams, tā ir tomēr tas ir jādara ar mēru un jācenšas ievērot veselīgas ēdienreizes, vismaz brokastis un pusdienas, lai nesanāk tā, ka visas ēdienreizes ir neveselīgas un starp tām tiek ēsti našķi.

Izgulies

Svarīgi ir arī izgulēties, protams, ir vēlme izbaudīt pilsētas nakts dzīvi, bet tad dari to tad, kad nākamajā rītā jau astoņos nav jāiet apskatīt izstāde vai jādodas ekskursijā. Ja esi nonācis citā laika zonā mēģini visu dienu pavadīt nomodā un doties gulēt, tad, kad šajā vietā ir nakts un tad miegs neizpaliks.

Neaizmirsti par fiziskajām aktivitātēm

Neaizmirsti arī par sporta aktivitātēm. Ja tev patīk skriet, tad dodies skriet sev brīvā laikā, tikai tādēļ, ka esi ceļojumā, tas nenozīmē, ka jāatsakās no fiziskām aktivitātēm. Pie tam ļoti daudzās viesnīcās ir trenažieru zāles, ja esi pieradis doties uz sporta zāli.

Uzņem pietiekoši daudz ūdens

Neatņemama dienas sastāvdaļa ir šķidruma uzņemšana, kad esi ceļojumā neaizmirsti par šo svarīgo lietu. Kā arī ja dodies pārgājienos, ekskursijās neaizmirsti somā ielikt ūdens pudeli, lai nemāktu slāpes un nenoģībtu, ja atrodies tiešos saules staros, vai klimatā kur ir karstāks nekā tavās mājās.

Neaizmirsti par veselīgiem našķiem

Cilvēks nevar izdzīvot tikai ar trim ēdienreizēm dienā, it īpaši ja diena pavadīta aplūkojot pilsētu, mežu vai jebkādu citu vietu. Neatņemama sastāvdaļa ir našķi, protams, veselīgie nevis tie kuros atrodas daudz cukura. Ļoti labs našķis, kas dod enerģiju ir rieksti, sukādes, proteīna batoniņi (tikai nepārspīlē ar viņiem).

Pārvietojies ar riteni

Viens no labākajiem veidiem kā apskatīt valsti vai pilsētu ir to izbraukāt ar riteni. Noīrē ritei un dodies ekskursijā, izbraukājot skaistākās un interesantākās vietas. Brauciens ar riteni ir daudz labāks nekā ar mašīnu ne tikai no veselības viedokļa, bet arī no tā, ka ir iespēja ieraudzīt daudz vairāk nekā braucot ar mašīnu. Var piekļūt vietām kurām ar mašīnu nevar piekļūt, kā arī līdz galamērķim var nonākt ātrāk, nekā ar kājām, ja tur nevar braukt ar mašīnu.

Neaizmirsti par sporta apģērbu

Svarīgi ir atcerēties uz ceļojumu paņemt sporta apģērbu, apavus, bez kuriem tu nevarēsi nodarboties ar fiziskām aktivitātēm. Atceries, ka nebūsi mājās un nepirksi taču visu to, kas jau tev ir. Tādēļ mēģini paņemt to ko tu izmantosi, ja patīk skriet neaizmirsti skrienamos sporta apavus.

Seko līdzi produktu sastāvam

Esi ļoti uzmanīgs, ja tev ir kāda alerģija, vai slimība. Rūpīgi seko līdzi produktiem, ko lieto uzturā un pārliecinies vai tur nav vielu vai produktu no kuriem tev ir alerģija vai paliek slikti. Ja tev ir kāda slimība neaizmirsti paņemt zāles. ir svarīgi lietot produktus, kas neizraisīs alerģiju. Ēd dārzeņus un augļus, ja tev no viņiem nav alerģijas, jo par šiem produktiem tu vari būt drošs, ka tur nebūs tas no kā tev ir alerģija. Nebaidies pārdevējai vai viesnīcas darbiniekiem jautāt par to, kāds ir ēdiena sastāvs un vai tur iekšā nav produkts ko nevari lietot uzturā.

Izmanto vārdnīcu vai iemācies valodu

Iemācies valodu, kuru lieto šajā valsti, vai arī turi sev blakus vārdnīcu. Tas ļoti noderēs, kad restorānā vajadzēs pasūtīt maltīti. Tu varēsi pasūtīt to ko vēlēsies un zināsi, kas tas ir par ēdienu un kas ir iekšā. Kā arī varēsi viesmīlim pajautāt par ēdienu un tajā izmantotajām sastāvdaļām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.81083608sec.