Kādi ir lielākie ieguvumi, studējot ārzemēs?

„Tas mainīs Tavu dzīvi. Tu atgriezīsies kā pilnīgi cits cilvēks” – tieši šie vārdi vislabāk īsumā raksturo ieguvumus no studijām ārzemēs. Pieņemt lēmumu par došanos studēt uz citu valsti nav viegli, daudzus jauniešus attur šaubas un bailes no nezināmā. Tomēr tie, kuri savas bailes ir pārvarējuši, atzīst, ka ārzemēs pavadītie gadi un iegūtā pieredze ir neatsverama. Studijas ārzemēs pozitīvi ietekmē gan nākotnes karjeras perspektīvas, gan studenta pašapziņu un redzesloku.

1. Tu mainīsi savu domāšanu

Studijas ārzemēs maina domāšanu un attieksmi pret dažādām lietām, kuras pirms tam tikušas uztvertas kā pašsaprotamas. Tā ir lieliska iespēja paplašināt savu redzesloku un iemācīties jebkuru problēmu aplūkot plašākā, ilgtermiņa perspektīvā. Turklāt ilgāka uzturēšanās citā valstī un kultūrā palīdz objektīvāk paraudzīties uz sevi un savu dzimteni, būt iecietīgākiem pret atšķirīgām kultūrām un tradīcijām, kā arī novērtēt kultūru dažādību.

2. Tu iegūsi draudzības uz mūžu

Gandrīz katrā universitātē mācās ne tikai vietējie jaunieši, bet arī studenti no visas pasaules. Tie, kuri izmanto šo lielisko iespēju un ir atvērti visam jaunajam, iegūst draugus no daudzām dažādām valstīm. Turklāt studiju laikā iespējams nodibināt arī profesionālus kontaktus gan universitātē, gan ārpus tās. Daudzas augstskolas rīko izstādes – tikšanās ar darba devējiem, piedāvā prakses un brīvprātīgā darba vakances, sniedzot studentiem iespēju satikties ar nozares profesionāļiem.

3.  Tu kļūsi neatkarīgs

Mācības universitātē lielākajai daļai jauno studentu liek ātri vien kļūt pieaaugušākiem, patstāvīgākiem un uzņemties atbildību par savu rīcību. Studējot ārzemēs, katra diena ir jauns izaicinājums, ar kuru jātiek galā vienam pašam. Atrašanās tālu prom no mājām pārbauda cilvēka spēju pielāgoties jaunām situācijām un risināt ikdienas situācijas un problēmas. Tomēr, neskatoties uz grūtībām, lielākais ieguvums ir tieši personības izaugsme. Jaunieši, kuri studējuši ārzemēs, atzīst, ka kļuvuši daudz neatkarīgāki un patstāvīgāki, pieaugusi viņu pašapziņa un iecietība.

4. Tev pavērsies plašas karjeras iespējas

Absolvējot universitāti un atgriežoties dzimtenē, jauniešiem ir atšķirīgs skatījums uz kultūru, izcilas valodu zināšanas, starpkultūru komunikācijas prasmes, kvalitatīva augstākā izglītība un vēlme sasniegt augstus mērķus. Tas neapšaubāmi palielina konkurētspēju darba tirgū, jo šāda kombinācija šķiet pievilcīga visiem darba devējiem. Ieraksts CV ne tikai sniedz lielisku sarunu tematu darba intervijā, bet arī apliecina patstāvību, spēju iejusties dažādās kultūrās un situācijās.  

Ja arī Tu esi apņēmības pilns doties studēt ārzemēs, bet nezini, ar ko sākt, aicinām Tevi un Tavus draugus 12. janvārī plkst. 17:00 apmeklēt informatīvu semināru par studijām ārzemēs. Uzzini, kādēļ vērts studēt ārpus Latvijas, kā izvēlēties piemērotāko universitāti un studiju programmu, kādi ir uzņemšanas nosacījumi un studiju kredīta iespējas.

Pieteikšanās dalībai seminārā šeit vai pa tālruni 67223122. Vairāk informācijas skaties Education Centre Durbe mājaslapā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Uzņēmumi


Biznesa augstskola Turība
,


Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija
,


Rēzeknes pilsētas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59682202sec.