Labākās pilsētas ceļošanai cilvēkiem ar kustību traucējumiem

Ne visas pilsētas ir vienlīdz labi ierīkotas, lai cilvēki ar kustību traucējumiem varētu brīvi un nepiespiesti pārvietoties, kā arī doties ceļojumos. Iepazīsties ar labākajiem galamērķiem ceļošanai cilvēkiem ar kustību traucējumiem. 

Brīvdienas un piedzīvojumi pārsvarā prasa labu plānošanu un sagatavošanos, lai nodrošinātos, ka lidojuma, izmitināšanas un aktivitāšu pakalpojumu sniedzēji būtu informēti par papildus vajadzībām un prasībām. Turklāt ne visur ir pieejamas šādas iespējas. Tādēļ Emīlija Jeitsa, “pieejamības” konsultante un ceļojumu rakstniece, kas pati visu mūžu ir pavadījusi ratiņkrēslā, piedāvā labākos ceļojuma galamērķus cilvēkiem ar kustību traucējumiem. 

Barselona
Milzīgā, skaistā pilsēta ar neskaitāmi daudz lietām un vietām, ko darīt un apskatīt – tāda ir Barselona. Barselona sniedz iespēju izklaidēties un atpūsties ik vienam – tā ir neticami pieejama pilsēta, gan pārvietošanās, gan apmešanās ziņā. Vairums viesnīcu ir aprīkotas ar uzbrauktuvēm, speciāli piemērotām dušām un gultām. Kā uzsver Emīlija Jeitsa: “Lai arī viesnīcas ir īpaši pielāgotas, tomēr sajūta šeit ir patīkama, nepiespiesta, kā ikvienā modernā daudzdzīvokļu mājā, jebkurā pilsētā.” Turklāt daļa viesnīcu nodrošina arī pieeju hidroterapiju baseinam, fizioterapeitiem, rehabilitācijas telpām. 

Lai arī Barselonas ielas mūždien ir rosīgas un pārpildītas, ir pieejami vairāk nekā 10 000 īpaši pielāgoti taksometri, kas aizvedīs uz jebkuru iekāroto apskates vietu. 

Singapūra
Ja meklējat vietu, kas pilna jautrības, eksotikas, kas ir ģimenei draudzīga un arī viena no visvairāk pieejamākajām vietām uz Zemes, Singapūra ir īstā vieta, kurp doties. Šeit viss ir pieejams un pielāgots – sākot ar lidostām un beidzot ar viesnīcām un lielveikaliem. Turklāt šo viesnīcu cenas ir ļoti saprātīgas un nepārspīlētas. Viss Singapūrā tiek būvēts ļoti funkcionāli un pieejami. 

Berlīne
Vēlaties teikt lielu “NĒ” naktsdzīvei? Meklējat kultūras un vēstures izzināšanas iespējas? Berlīne būs piemērotākais mērķis šādai atpūtai. Bieži vien vēsturiskās ēkas vai pieminekļi ir praktiski nepieejami cilvēkiem ar kustību traucējumiem, bet Berlīnē šādas problēmas sen kā novērstas. Emīlija Jeitsa iesaka noteikti apmeklēt Holokausta memoriālu, kā arī  Berlīnes Zooloģisko dārzu.

Kārdifa
Kārdifa ir pilsēta, kas ir ļoti ratiņkrēslu-draudzīga. Emīlija Jeitsa stāsta, ka tā rada sajūtu, ka tu esi tāds pats kā visi citi, bez jebkādiem ierobežojumiem. Kārdifas gājēju iela ļauj brīvi nokļūt visur, kur iecerēts, un Svētā Dāvida iepirkšanās centrs ir perfekts piemērs tam, kā lielisks dizaina risinājums veido līdzvērtīgu pieredzi ikvienam tā apmeklētājam. Līdzīgi kā Berlīnē, arī Kārdifā visas vēsturiskās ēkas ir padarītas pieejamas, turklāt sabiedriskajos transportos ir atvēlēta vairāk nekā viena vieta personām ratiņkrēslos. Arī visās viesnīcās, no budžeta līdz luksusam, viss ir nodrošināts, lai cilvēki ar īpašām vajadzībām justos brīvi un apmierināti. 

Vairak par Kārdifu: www.visitcardiff.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11156392sec.