Padomi, kad dodies ceļojumā 2017. gadā

Dažādas pārdomas un atklāsmes par ceļojumu sākas tikai tad, kad ir beidzies ceļojums. Kā arī tad, kad ir ceļots daudz un esi saskāries ar dažādām dzīves situācijām. Lūk daži padomi ceļotājiem.

Pacietība

Pacietība ir svarīga, nav vērts satraukties par lietām ko nespēj kontrolēt vai mainīt. Nokavēji autobusu? Nekas nesatraucies būs nākamais.

Celies agrāk

Celies pirms saullēkta, šis ir laiks, kad visu var labāk apskatīt, jo nav daudz tūristu, kas, tā pat kā tu, vēlies visu apskatīt. Šis laiks ir arī fantastisks, lai uzņemtu skaistas bildes. Pie tam ja atrodies pilsētā kurā ir liels noziegumu līmenis, tad rīts ir vislabākais brīdis kad iet visu apskatīt.

Pasmejies par sevi

Tu noteikti izskatīsies muļķīgi katru reizi kā kaut kur ceļosi un izdarīsi kaut ko nepareizi. Nebaidies no kļūdām un neveiksmēm, kurās izskaties muļķīgi, pasmejies par sevi un dodies tālāk.

Atlicini lieku naudu

Ja gadās kāda nestandarta situācija, kurā paliec bez naudas nodrošinieties ar to, lai būtu lieki līdzekļi. Ceļojuma laikā var gadīties ka paliec bez naudas, tiek nobloķēta karte, tiek nozagts maks, tad ir labi ja ir naudas rezerve, kas kaut kur paslēpta.

Satiec vietējos iedzīvotājus

Pamet komforta zonu un parunā ar vietējiem iedzīvotājiem, ņemot vērā, ka angļu valoda ir starptautiska, tad to zina ļoti daudzi cilvēki. Protams, ne visi angļu valodu pārzin ļoti labi, bet iesaistot tekstā žestus komunicēt ir vieglāk.

Ņem līdzi šalli

Šalle ir ļoti universāls priekšmets, kuru var izmantot dažādās dzīves situācijās. Šalle var noderēt pret sauli, izmantojot to kā galvas segu, viņu var izmantot kā dvieli, ja paliek vēss ar viņu var apsegties, izmantot kā spilvenu utt.

Uzņem daudz fotogrāfiju

Visu ko tu redzi ceļojuma laikā ir neatkārtojams un tu nekas vairs šādu skatu neredzēsi, tādēļ fotogrāfē visu, jo tās būs lieliskas atmiņas un tas neko nemaksā.

Vienmēr ir izeja

Ja esi nokļuvis bezizejā ej un dari kaut ko vai ej kaut kur. Neklausies tos, kas saka no šīs situācijas nav izejas, tā nav, vienkārši tu vēl neesi satici īsto cilvēku un neesi īstajā vietā, kas ļautu tikt ārā no šīs situācijas.

Turi prātu atvērtu

Nenosodi citu cilvēku dzīvi un kultūru. Uzklausi viņu argumentus, kas tev šķiet nepieņemami, viņiem ir savi iemesli kādēļ viņi to dara. Tev nav viņiem jāpiekrīt, tomēr šādā veidā tu iegūsi informāciju un iespējams sapratīsi kādēļ viņi tā rīkojas.

Brīvprātīgais darbs

Kad ceļo dari brīvprātīgo darbu. Šādā veidā par valsti un tās iedzīvotājiem var uzzināt daudz vairāk nekā vienkārši apskatot valsti.

Ausu aizbāžņi

Šī ir lieta, kas jāņem līdzi ceļojot. Tev var būt grūtības iemigt, jo iespējams blakus raud bērns, kaut kur uz ielas bļaustās kāds piedzēries vīrietis un kādi citi apstākļi. Tādēļ ir labi ja līdzi ir ausu aizbāžņi tie palīdzēs izgulēties.

Nebaidies

Pasaule nav tik bīstama kā mediji to pasniedz. Esi atvērts un jauks pret citiem, tad citi būs atvērti pret tevi.

Pazūdi tīšuprāt

Ja vēlies apskatīt kā dzīvo šīs pilsētas iedzīvotāji, kur strādā un kā aizrit viņu ikdiena, tad vislabākais veids ir iziet no viesnīcas un doties kur deguns rāda. Ej vienalga kur un apskati apkārtni, tikai neaizmirsti pierakstīt viesnīcas nosaukumu kurā esi apmeties. Tas palīdzēs nonākt atpakaļ, noķer uz ielas taksi pasaki viesnīcas nosaukumu un tu tiksi atpakaļ.

Ēd vietējos ēdienu

Vai tu zini kā garšo Meksikāņu ēdiens? Diez vai, ja vien neesi to pamēģinājis. Nebaidies, pamēģināt vietējos ēdienu, nebaidies viss tev būs kārtībā. Ja nebūsi pagaršojis vietējos ēdienus, tad nezināsi kāds šajā valstī ir ēdiens, nacionālais ēdiens.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Uzņēmumi


Dome Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.26093912sec.