Nepārstāj sapņot – 5 piedzīvojumu brīvdienu iespējas, kas pieejamas arī ceļotājiem ar ierobežotām kustību iespējām

No 10. līdz 12. martam pasaulē tika atzīmēta nedēļas nogale, veltīta ceļotājiem ar ierobežotām kustību iespējām, kad tūrisma infrastruktūras objekti sākot ar lidostām un beidzot ar muzejiem veltīja īpašu uzmanību un rīkoja dažādus pasākumus šai ceļotāju grupai. 

Bet kā ir ar pārējām 362 dienām gadā? Nevar noliegt, ceļošana cilvēkiem ar kustību traucējumiem bieži vien ir apgrūtinājumu pilna. Tomēr, lai iedvesmotu un parādītu, ka nekas nav neiespējams arī šādā situācijā, The Independent iepazīstina ar vairākām fantastiskām piedzīvojumu idejām, kuras var realizēt arī, atrodoties ratiņkrēslā. Arvien vairāk pasaulē kļūst tūrisma pakalpojumu sniedzēju, kuri nāk pretī šādiem ceļotājiem un palīdz padarīt neiespējamo par iespējamu.

Trekings Amazones džungļos 
Par džungļu trekingu ir priekšstats kā par fiziski izaicinošu pasākumu, kas pa spēkam arī ne katram fiziski veselam cilvēkam, tomēr situācija pamazām mainās. Piemēram, Huasquila Amazon Lodge (Ekvadora) ir īpaši padomājusi par visu ceļotāju iespējām un labsajūtu. Septiņas no viņu 20 mājiņām ir pilnībām pielāgotas ierobežotu iespēju ceļotājiem, tāpat lodžas vairākus hektārus plašajā teritorijā iekārtotas ratiņkrēsliem piemērotas pastaigu un dzīvnieku vērošanas takas.

Lielas piecinieks Āfrikā 
Kurš gan nav sapņojis sajusties kā National Geographic kanālā, savām acīm skatīt slaveno Āfrikas lielo piecinieku ?  Patiecoties tūrisma operatoram Epic Enabled, ģimenes uzņēmumam Dienvidāfrikā, tas kļuvis iespējams arī ceļotājiem ratiņkrēslos. Uzņēmums piedāvā astoņu dienu pilna servisa safari ceļojumu Krīgera nacionālajā parkā, kura laikā iespējams baudīt neticamo Āfrikas dzīvnieku daudzveidību, turklāt darīt to savām vajadzībām atbilstošā komforta līmenī – īpaši pielāgoti ir gan transporta līdzekļi, gan visas naktsmītnes.

Burāšana okeānā
Kompānijai Classic Sailing pieder divi pasaulē vienīgie buru kuģi, kas uzbūvēti speciāli ar mērķi dot iespēju cilvēkiem ar ierobežotām iespējām līdzvērtīgi darboties plecu pie pleca ar pārējiem komandas locekļiem. Ceļotājiem tiek piedāvātas visdažādākās iespējas – no īsiem kruīziem gar Kanādas krastiem līdz episkai 46 dienu ekspedīcijai no Keiptaunas uz Karību krastiem. Šajos ceļojumos dalībnieki nav vienkārši pasažieri, bet gan apgūst visas burāšanai nepieciešamās iemaņas un ir pilnvērtīgi komandas locekļi. 

Niršana Bali
Cilvēki, kas jūtas ierobežoti kustībās uz zemes, nereti piedzīvo atbrīvotas un harmoniskas sajūtas ūdens dziļumos, vēl jo vairāk, ja paralēli ir iespēja vērot koraļu rifus un fantastiski krāšņo zemūdens pasauli. Bali (Indonēzija) starptautiskā niršanas profesionāļu asociācija (Bali International Diving Professionals) piedāvā cilvēkiem ar kustību traucējumiem speciāli pielāgotu četru dienu niršanas kursu. Tiesa, pārējā Bali tūrisma infrastruktūra ir diezgan vāji pielāgota cilvēkiem kustību traucējumiem.  

Krastu apsekošana Velsā 
Krastu apsekošana (coasteering) ir arvien populārāka adrenalīna mednieku nodarbe, kuras laikā tiek “pievarēti” klinšaini, grūti pieejami krasti. Tā apvieno pārgājienu, brišanu, rāpšanos, peldēšanu, šļūkšanu, lēcienus no klintīm .. Izklausās izaicinoši? To visu arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem piedāvā izbaudīt kompānija Celtic Quest Coasteering Velsā. “Vajadzīga tikai drosme un mīlestība pret jūru .. pārējo mēs izdarīsim!” – tā savus klientus uzrunā entuziasma pilnie instruktori. 


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Uzņēmumi


Medžiotojų užeiga
,


Park Hotel Latgola
,


Avis
,


UAB Easy Rental
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15022278sec.