Krievijas Ārlietu ministrija brīdina – ārzemēs joki mazi!

Mēs visi vēlamies ceļot uz ārzemēm, un, ja vien esam gana saprātīgi, mēs centīsimies pēc iespējas vairāk uzzināt par vietējām tradīcijām, un atbilstoši uzvedamies.

Arī Krievijas Ārlietu ministrija savā mājas lapā ir publicējusi padomus, kā tās pilsoņiem uzvesties, atrodoties ārzemēs, lai neiekultos liekās nepatikšanās. Vidējā un vecākā paaudze vēl atceras spārnotās frāzes no populārajām komēdijām par krievu tūristu augsti izturēto morālo stāju. Arī šodienas Ārlietu ministrijas padomi jau būtībā nav nepareizi, tomēr portāla travelpuse.com veidotājiem daži no tiem šķituši vieglas apsmaidīšanas vērti.

Piemēram, šie vispārīgie norādījumi, kas attiecas uz visu valstu apmeklējumiem:

Nelietot no Holivudas filmām aizgūtos agresīvos žestus, piemēram, pacelta vidējā pirksta rādīšanu. Tas pats atgādināts par rupju lamuvārdu lietošanu.

Nekritizēt skaļi vietējās kulinārās īpatnības, pat ja ēdiens patiešām ir dīvains.

Ievērot higiēnas prasības peldbaseinos un saunās.

Interesantas lietas atrastas arī atsevišķām valstīm veltītās sadaļās:

Bangladešā: izvairīties uz ielas uzrunāt nepazīstamas sievietes; par lielu nepieklājību tiks uzskatīta arī svilpšana (nez, tas attiecināts tikai uz Bangladešu?).

Apvienotajā Karalistē: nelietot mīmikas žestu – paceltas uzacis, jo britiem tas nozīmējot skeptisku nostāju.

Spānijā: nekādi neiztikt bez vismaz pamata zināšanām par vietējiem futbola klubiem, jo spāņi ir fanātiski savu klubu līdzjutēji. Madridē un tās apkārtnē bagātākie slāņi atbalstot “Real”, bet vidusšķira “Atletico Madrid”, Katalonijā visi stāv un krīt par “Barcelona”, bet basku zemē - par "Athletic" (Bilbao).

Kanādā: paturēt pie dzimumu diskriminējošas piezīmes un rupjus jociņus attiecībā uz sievietēm un seksuālo minoritāšu pārstāvjiem, jo sevišķi Vankūverā, Toronto un Monreālā. Par to var draudēt pat kriminālatbildība. Un, protams, nekādā ziņā nejauši nenosaukt kanādieti par amerikāni, neskatoties uz to, ka tos abus patiešām esot grūti atšķirt.

 


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77619219sec.