Uzzini, vai politika ietekmē ceļotāju galamērķi

Šodienas pasaulei raksturīga zināma politiska nestabilitāte – ir vietas, kur notiek apvērsumi un karadarbība. Arī par tradicionāli drošām uzskatītās vietās, piemēram, Eiropā, palielinās terorisma draudi, ko apliecina arī nupat saņemtās traģiskās ziņas no Sanktpēterburgas. Kā uz to reaģē ceļotāji? Vai turpina braukt uz vietām, kur mainījies politiskais klimats? Šie jautājumi ir aktuāli arī okeāna otrā krastā.   

Tūrisma industrijai ASV jau kādu laiku raizes sagādā jaunā prezidenta Donalda Trampa aktivitātes. Lai arī Trampa ierosinātais aizliegums sešu musulmaņu valstu pilsoņiem ieceļot ASV ir bloķēts no Federālās tiesu sistēmas puses, savu ietekmi tas jau ir atstājis. ASV samazinās iebraucēju, tai skaitā tūristu skaits, no arābu valstīm, savukārt amerikāņi, baidoties no iespējamām nekārtībām un pretamerikāniskā noskaņojuma, mazāk dodas Tuvo austrumu reģionu.  

Par arābiem būtu skaidrs, bet kā ir ar citu valstu ceļotājiem? Izrādās, arī daļai ne amerikāņu nav lielu simpātiju pret Trampu un ir zināmas bažas par politisko mikroklimatu šodienas ASV. Tūrisma mārketinga aģentūras Brand USA 11 valstīs – lielākajos ASV tūrisma industrijas tirgos – veiktajās aptaujas rezultāti uzrāda tendenci, ka pēdējā gada laikā ir palielinājies to respodentu skaits, kuri atbildējuši, ka tuvākajā laikā nedodies uz ASV tur notiekošo politisko pārmaiņu dēļ. Ķīna bija vienīgā no aptaujātajām valstīm, kur ceļotāju noskaņojums kopš Trampa nākšanas pie varas nebija mainījies vispār, savukārt visvairāk nobažījušies bija Meksikas iedzīvotāji. Ceļotāji no Kanādas, Vācijas, Austrālijas un Lielbritānijas uzrādīja mērenu satraukumu, savukārt ceļotājus no Indijas, Japānas, Brazīlijas un Dienvidkorejas politiskā klimata maiņa neuztrauca gandrīz nemaz.

Tomēr diez vai Tramps vienīgais būtu vainojams ārvalstu tūristu skaita kritumā 2016.gadā (par 4 procentiem salīdzinājumā ar 2015, un kas tāds piedzīvots pirmo reizi septiņu gadu laikā). Tūristu skaita samazinājums reģistrēts jau visa gada garumā, jau sen pirms Trampa nākšanas pie varas, un visdrīzāk saistāms ar ASV dolāra vērtības kāpumu, kas cilvēkiem ceļojumu uz ASV padara ekonomiski neizdevīgāku. Industrijas eksperti uzskata, ka daļa potenciālo ceļotāju ieņēmuši nogaidošu pozīciju attiecībā par došanos uz ASV, un pēc trim līdz sešiem mēnešiem viss atkal būs nostājies savās vietās, un rādītāji piedzīvos kāpumu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.08257794sec.