Cik lielu dzeramnaudu atstāt par istabas uzkopšanu viesnīcā

Tas nav no patīkamākajiem darbiem – tīrīt tualetes un kārtot gultas palagus viesnīcā. Tas ir iemesls kāpēc bieži šā darba veicējiem izvēlas atstāt dzeramnaudu par viņu darbu. Etiķetes eksperti uzsver, ka dzeramnaudas atstāšana istabenēm kļūst par tradīciju pasaules kultūrā.

Cik lielu dzeramnaudu atstāt?

Ierasts ir atstāt aptuveni 1 līdz 5 dolārus dienā, raugoties no viesnīcas klases un istabenes paveiktā darba.  Amerikas Savienotajās valstīs ierasts atstāt piecus dolārus dienā. Tomēr ierasts dzeramnaudu atstāt ik dienas, nevis lielāku naudas apjomu savas vizītes beigās. Uzsvērts, ka šādā veidā istabenes rūpīgāk veiks savu darbu ikdienā. Ieteicams arī dot dzeramnaudu par dažādiem īpašiem lūgumiem vai pieprasījumiem – kā atnest papildus dvieli. Par šādu papildu servisu, vēlams istabenei iedot viena līdz divu dolāru lielu dzeramnaudu.

Kur atstāt dzeramnaudu istabenei?

Istabene nekad neņems naudu, kas atstāta vienkārši istabā, tāpēc dzeramnaudu vēlams ielikt aploksnē un to atstāt uz kāda galdiņa vai skapja redzamā vietā. Uz aploksnes ierasts uzrakstīt pateicības par padarīto darbu vai norādes kam aploksne domāta, lai istabas uzkopēja saprot, ka aploksne un tās saturs paredzēts viņai.

Vai augstākas klases viesnīcās jāatstāj lielāka dzeramnauda?

Jā un nē – eksperti iesaka dzeramnaudu atstāt balstoties uz saņemtā servisa kvalitāti, nevis viesnīcas zvaigžņu apmēru. Nebūtu jājūtas slikti atstājot viena dolāra dzeramnaudu arī tad, ja istabas maksa mērāma simtos, jo istabenes, visdrīzāk, gan parastā, gan greznākā viesnīcā saņem salīdzinoši līdzīgu atalgojumu. Tomēr, ja par istabu samaksājat tūkstoš dolārus, iespējams, varat atļauties atstāt vairāk par vienu dolāru, jo ne visi apmeklētāji dzeramnaudu atstāj. Ja saņemat lielisku apkalpošanu, ieteicams dzeramnaudā atstāt vairāk.

Dzeramnaudas atstāšana nav obligāta!

Vienalga kur apmetaties, ja saņemat sliktu servisu vai vienkārši nevēlaties atstāt dzeramnaudu, tā nav jāatstāj obligāti. Tā ir jūsu izvēle vai pateikties par labi padarītu darbu. Tikai atcerieties, ka ir daudz dažādu lietu, kas ir ārpus istabenes kontroles un viņa nav vainojama, piemēram, pie tā, ka viesnīcā pazūd elektrība.

Dažādās vietās pasaulē – dažādas prakses.

Pasaulē ir dažādas tradīcijas un kultūras – arī dzeramnaudas atstāšana. Piemēram Amerikas Savienotajās valstīs ir neiedomājami viesmīlim neatstāt dzeramnaudu, arī pie slikta servisa (šādā gadījumā dzeramnauda tiek samazināta), savukārt ir valstis, kur dzeramnaudu viesmīļiem neatstāj vispār. Tāpat ir arī ar dzeramnaudu istabenēm – ir jāskatās pēc tradīcijām. Par ierasto kultūru ieteicams prasīt viesnīcas recepcijā vai pirms ceļojuma pārlūkot informāciju internetā. Tomēr viena lieta ir internacionāla – un tas ir paldies. Eksperti norāda, ka ieteicams vienmēr pateikt paldies istabenēm, ja tās satiekat viesnīcā. Un paldies taču neko nemaksā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68057823sec.