Ceļojums pa Mekongas upi – lieliska ideja visai ģimenei

Kā būtu, ja Disnejlendas un tamlīdzīgu mākslīgu, pārpildītu un nenormāli komercializētu atrakciju vietā jūs sadūšotos, un kopā ar bērniem dotos īsteni neaizmirstamā piedzīvojumā, piemēram, braucienā ar kuģi pa Mekongas upi Dienvidaustrumāzijā? Jā, tas ir tālu, samērā sarežģīti, un nav lēti … Bet, ja tā padomā – neatlaidīgi meklējot mūsdienās var atrast pat ļoti pievilcīgus avio biļešu piedāvājumus, ceļošana un dzīvošana Āzijā joprojām ir eiropietim patīkami lēta, bet lielās komercatrakcijas ar visām papildus izmaksām mēdz pārvērsties par īstiem naudas melnajiem caurumiem … Ideja vairs nav nemaz tik nereāla.

Portāla Travelpulse.com žurnāliste Džanīna Kristofa, kura nedēļu ilgā braucienā ar kuģi no Siemrīpas Kambodžā uz Hošiminu Vjetnamā devās kopā ar 8 un 9 gadus vecajām meitām, dalās savos iespaidos kāpēc noteikti ir vērts to darīt kopā ar bērniem. Lai arī visa ģimene ir rūdīti ceļotāji, arī viņa sākumā bija nobažījusies, vai šāds ceļojums būs bērniem piemērots, kā viņi tur jutīsies. Taču viss izvērties vairāk nekā labi – bērni neticami ātri iejutušies ceļojuma atmosfērā, sadraudzējušies ar ceļojuma biedriem uz kuģa un ar prieku piedalījušies visās piedāvātajās aktivitātēs.

Ceļojumu laikā bērniem vislielāko prieku sagādā vides maiņa, neparasti un negaidīti notikumi. Un Mekongas kruīzs ir šai ziņā īsta medus maize. Garām slīdošā ainava ir nemitīgi mainīga un krāsainu brīnumu pilna – peldošie ciemati, tirgi, tempļi, pilis, tropiskas dabas ainavas, ekskursijas uz vietējiem ciemiem, darbnīcām, skolām. Pat brauciens ar tuk-tuku pa pārpildītām pilsētas ielām vai vēršu pajūgu laukos bērniem ir kā aizraujošs piedzīvojums. Par vienu no spilgtākajām ceļojuma atmiņām bērni atzinuši iespēju apmeklēt vietējās skolas un komunicēt ar vietējiem bērniem – viņi savā starpā kopīgu valodu atrod apbrīnojami viegli, pat ja nerunā viens otra valodā. Mēģinājumi sazināties izvēršas par īstu jautrību.

Vecāki mēdz domāt, ka piļu un tempļu apmeklējumi bērnus garlaikos, taču tas tā nebūt nav. Āzijā šīs celtnes ir vizuāli ļoti krāšņas un neparastas, tā vien vedina domāt, ka atdzīvojusies pasaku valstība. Stāstus par senām karaļvalstīm, valdniekiem, princesēm un pūķiem bērni klausās pat ar lielāku interesi nekā pieaugušie. Tāpat bērnu neviltotu interesi izraisa oranžā tērptie mūki tempļos, viņu dzīvesveids, iespēja vērot tempļu ceremonijas.

Arī Āzijas tirgi bērniem piedāvā spilgtus iespaidus – gan šoku, gan sajūsmu vienlaicīgi. Līdzīgi kā dažu labu pieaugušo, arī bērnus pirmajā brīdī var nošokēt dažas no tirgos piedāvātajām lietām – dzīvas zivis, lielie omāri, cepti skorpioni, cūku galvas un kājas, vardes – tomēr vienlaikus viņiem tas izraisīs milzu interesi, nespēs novērt vien acis. Vienīgais, derīgi būtu ar bērnu jau iepriekš sarunāt, ka tirgi pārsvarā tiks baudīti ar acīm, nevis pirkts viss pēc kārtas. Izņēmums varētu būt gardie tropu augļi.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18466091sec.