Daži padomi, kas ļaus labāk izbaudīt jūsu Eiropas ceļojumu

Eiropa, kopumā ņemot, vēl joprojām ir pasaulē tūristu iekārotākais gala mērķis – pēc aptuveniem datiem, 2016.gadā to apmeklēja pusmiljards viesu. Tas nav pārsteidzoši, jo Vecā pasaule spēj piedāvāt viesim milzīgu bagātību – daudzveidīgas dabas ainavas, bagātīgu vēsturisko mantojumu, dažādas valstis, kultūras, virtuves. Eiropa ceļotājus apbur un rada vēlmi atgriezties vēl un vēl.

Portāls Travelpulse.com ir publicējis pārsvarā amerikāņu auditorijai adresētus padomus, kādas kļūdas nepieļaut pirmajā Eiropas apmeklējumā, lai ceļojums būtu maksimāli patīkams pašiem un līdzcilvēkiem. Šie padomi ir kā interesants izziņas materiāls par to, kādi ir priekšstati par mums okeāna otrā pusē, bet vienlaikus var būt arī noderīgi mums pašiem, apceļojot šo pasaules daļu.

Neieplānojiet pārāk daudz

Vēlme apmeklēt pēc iespējas vairāk ievērojamu un interesantu vietu ir ļoti labi saprotama, un Eiropas piedāvājums šai ziņā patiešām ir piesātināts, tomēr pārcenšanās ne vienmēr nāk par labu. Ļaujiet sev ceļojumu arī izbaudīt, ņemiet piemēru no spāņu siestām vai itāļu "La dolce vita". Atvēliet pietiekamu laiku miegam, ieturiet garas, nesteidzīgas maltītes, izbaudiet un izsmaržojiet ziedošos pilsētas parkus, lēni un bezmērķīgi paklīstiet pa ceļvežos neminētām pilsētu nomalēm, krītiet grēkā kafijas un saldumu pauzēs.  

Neņemiet līdzi pārāk daudz mantu

Pat ja neesat mugursomnieki, kam katrs lieks bagāžas grams rūpīgi jāapsver, līdzi ņemamo lietu apjoma samazināšana allaž ir laba ideja, kas atvieglos jūsu pārvietošanos ceļojuma laikā. Jūs, starp citu, nedodaties uz tālu pasaules nomali, kādi 99 procenti no jūsu ierastajām ikdienas precēm Eiropā ir pieejami. Turklāt iepirkšanās vietējos veikaliņos būs vēl viena interesanta ceļojuma pieredze.

Atstājiet dzeramnaudu

Nez no kurienes Amerikā radies uzskats, ka Eiropā atstāt dzeramnaudu nav pieņemts. Tas nu galīgi nav tiesa. Ēdināšanas uzņēmumos tiek sagaidīts, ka laba servisa gadījumā jūs atstāsit aptuveni 10 procentus no rēķina summas. Daži restorāni šo servisa maksu jau iekļauj kopējā rēķinā, tā ka izpētiet to uzmanīgi.   

Nebrauciet tikai uz lielajām pilsētām

Parīze, Londona, Roma – tās droši vien ir vietas, ko jūs jau gadiem ilgi sapņojat apskatīt. Tomēr lielas pilsētas prasa daudz enerģijas, jārēķinās ar lielu cilvēku daudzumu, rindām, sastrēgumiem. Jūsu Eiropas ceļojums būs daudz pilnvērtīgāks, ja tajā iekļausit arī pārējās valsts apskati, piemēram, satriecošās Alpu kalnu ainavas, upju ielejas Vācijā vai Anglijas mazās lauku pilsētiņas.

Neuzvedieties pārāk skaļi

Dažkārt eiropieši amerikāņus atpazīst pat aizvērtām acīm. Vienkārši tāpēc, ka viņi savā starpā ieraduši sarunāties daudz skaļāk un ekspresīvāk. Jo sevišķi tas manāms slēgtās telpās, sabiedriskā transporta līdzekļos. Nu negrib visi pārējie pasažieri dzirdēt, kā jūs pa telefonu kādam klāstāt savus satriecošos piedzīvojumus! Pieklusiniet balsi, vai arī pataupiet savus stāstus trokšņainai draugu ballītei, tur tie būs īsti vietā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22096109sec.