Ko atvaļinājumā labāk ņemt līdzi - skaidru naudu vai kredītkarti?

Ceļotājus bieži nodarbina jautājums par to, kā viņi norēķināsies par pakalpojumiem vietā, uz kuru dodas. Vai dodoties atvaļinājumā ņemt līdzi skaidru naudu vai kredītkarti?

Mazliet skaidras naudas un bankas karte (vai kartes) - tā ir labākā kombinācija dodoties ceļojumā, ko iesaka ceļojumu eksperti. Tādējādi ceļotāji izvairās no papildmaksām bankomātos un nodrošinās pret zaudējumiem, norāda eksperti.

Atzīts, ka ceļojumā visērtāk un visdrošāk vairumu maksājumu veikt ar kredītkarti. Pirms dodaties ārpus valsts, gan pārbaudiet savas bankas piedāvātās kredītkartes cenrādi - vai tai nav papildu uzcenojums (piemēram, 2% valūtas konvertācija) par maksājumiem ārzemēs. Vairumam debetkaršu uzcenojuma par maksājumiem, piemēram, viesnīcā vai restorānā, nav, savukārt kredītkartēm - mēdz būt.

Skaidra nauda noteikti vajadzīga, lai, ierodoties ceļojuma galamērķī, būtu iespējams samaksāt par pirmo taksometra braucienu, veikt maksu par suvenīriem vai iepērkoties kādā "mazajā" veikaliņā. Tomēr lielāko daļu naudas ceļotājiem labāk samainīt jau galamērķī, nevis pirms tam. Skaidrā naudā nevajadzētu ņemt līdzi vairāk par vienu trešdaļu ceļojuma budžeta. Ņemot vērā valūtas maiņas punktu izplatību pasaulē, ņemot līdzi eiro, praktiski jebkurā vietā būs iespējams tos samainīt pret vietējo valūtu (ja ceļojat ārpus Eiropas).

Bankas kartes noteikti jāņem līdzi - tās pasaulē pieņem visur - gan veikalos, gan bankomātos. Tomēr jāuzmanās ar bankomātiem, jo par skaidras naudas izņemšanu bankomātā ārpus Latvijas, ir jāveic komisijas maksājums (ierasti - 1,5-2 eiro par darījumu + 2-4% no summas). Līdz ar to, ja pietrūks summa skaidrā, kas mērāma ap 10 eiro un izņemsiet no bankomāta - būs jāmaksā ap 3 eiro par šādu darījumu. Jebkurā gadījumā izdevīgāk ir uzreiz paņemt lielāku summu, nevis vairākkārt ņemt ārā mazākas summas.

Tāpat - ja pazaudēsiet kredītkarti, to būs iespējams nobloķēt un no sava konta (piemēram) pārskaitīt naudu uz ceļojuma biedra kontu, izņemot naudu šādā veidā - savukārt, ja pazaudēsiet visu ceļojumam paredzēto skaidro naudu - ceļojums var beigties ļoti nepatīkami.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 18.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1268158sec.