Ģimenes saviem ceļojumiem izvēlas arvien neparastākus galamērķus

Ģimenes saviem ceļojumiem arvien biežāk tiecas izvēlēties neparastus galamērķus, aktivitātes un pievienoto vērtību – tādu secinājumu savā ziņojumā Virtuoso’s 2017 Luxe Report  pēc apjomīga pētījuma veikšanas izdarījis starptautiskais ceļojumu aģentūru tīkls Virtuoso. Aptaujāti tika vairāk nekā 770 partneri un padomdevēji praktiski visās pasaules malās – Ziemeļamerikā, Dienvidamerikā, Eiropā, Karību reģionā, Āzijas un Klusā okeāna reģionā, Āfrikā un Vidējos austrumos.

ANO ir pasludinājusi 2017.gadu par Ilgtspējīga tūrisma gadu, kas padara ekoloģisko ceļošanas veidu īpaši aktuālu un nozīmīgu. Šī tendence arī reāli atspoguļojas cilvēku izvēlēs – ir liela interese par ceļojumiem, kur, piemēram, atpūtu un izziņu iespējams apvienot ar lietderīgu darbošanos vides aizsardzības projektos. Iecienītas šai ziņā ir Āfrika un Galapagu salas.

Par piedzīvojumu ceļojumu pieaugošo popularitāti liecina arī tas, ka jau vairākus gadus stabili topā atrodas Kostarika, Austrālija un Dienvidāfrika ar savām daudzajām aktīvā tūrisma iespējām.

Arvien lielāku popularitāti gūst arī polārie reģioni – Islande, Arktika, un pat Antarktīda. Iespējams, tas saistīts ar bažām par nākotnē gaidāmajām klimata pārmaiņām, kuru rezultātā skatīt majestātiskos ledājus to patreizējā spozmē vairs nebūs iespējams.

Varbūt pārsteidzoši, bet ceļotājiem ir liela interese arī par Krieviju, kas tiek saistīts ar izdevīgo dolāra kursu un Krievijas revolūcijas 100 gadadienas svinībām. Daudzi vēlas doties arī uz Kubu, pirms vēl kapitālisma ienākšana paspējusi neatgriezeniski mainīt tās īpatnējo kolorītu. No Āzijas valstīm lielākā interese ir par Indiju, Japānu un Vjetnamu.

Sakarā ar zemo eiro vērtību attiecībā pret dolāru, un arī angļu mārciņas kursa pazemināšanos pēc Brexit, Eiropas apceļošana pārējai pasaulei tagad izmaksā relatīvi lētāk, un tas parādās izteiktā intereses kāpumā par šo reģionu.  

Absolūtais ģimeņu ceļojumu galamērķu tops ir sekojošs:

1.Itālija

2.Meksika

3.Havaju salas

4.Florida

5.Anglija

6.Kostarika

7.Dienvidāfrika

8.Turksa un Kaikosa (Karību salu valsts)

9.Dominikānas republika

10.Austrālija

Virtuoso sastādījis arī atsevišķu “neparasto galamērķu” topu:

1. Islande

2. Āfrika

3. Antarktīda

4. Kuba

5. Galapagu salas

6. Arktika

7. Indija

8. Krievija

9. Japāna

10.Vjetnama

Pētījums vērš uzmanību arī uz tā sauktās “Z paaudzes” jeb 90to beigās un šā gadsimta sākumā dzimušo arvien pieaugošo ietekmi uz ģimenes ceļojuma lēmumu pieņemšanu. Šie jaunieši bieži vien ir daudz ceļojuši jau kopš agras bērnības, un viņiem ir raksturīga atvērta, globāli orientēta domāšana. Tieši viņi ir tie, kas ir gatavi doties ārpus ierastajiem maršrutiem un iedvesmot uz to arī savas ģimenes – piemēram nirt Lielajā Barjerrifā Austrālijā vai kajakot starp ledus gabaliem Grenlandē. Tāpat šī paaudze kopš bērnības pieradusi būt cieši saistīta ar Internetu. Ceļojuma foto ievietošana sociālajos tīklos viņiem ir līdzvērtīga pastkaršu sūtīšanai vecajos laikos.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.45407009sec.