Kādas atziņas laulības dzīvei var gūt, apceļojot pasauli?

Laulība nav tik rožaina kā var šķist. Bet ko darīt, esot laulībā, cik gan grūti tas patiesībā ir – būt precētam? Un kā strādāt ar laulāto savstarpējām attiecībām, ja mūsdienās arvien vairāk laika tiek pavadīts darbā vai pie sava telefona ekrāna?

Atbildes uz šiem un daudziem citiem jautājumiem savas laulības pirmajā gadā devās meklēt 35 gadus vecā Džo Piaza (Jo Piazza) no Amerikas Savienotajām Valstīm.

Šī drosmīgā sieviete devās ceļojumā uz dažādām valstīm, lai smeltos iedvesmu un zināšanas no dažādu kultūru sievietēm un to attiecībām ar laulāto partneri. Vairāk ar gūtajām atziņām Džo dalās savā jaunākajā grāmatā par laulību dzīvi. Šajā rakstā apkopojām pāris no spilgtākajām ceļojuma gaitā gūtajām atziņām - Eiropā un ASV.

Ak, šīs franču sievietes

Bieži vien franču sievietes domā, ka labāk par visiem zina ko un kā darīt. Un tas nav attiecināms tikai uz citu valstu sievietēm, bet patiesi visiem – arī franču vīriešiem.

Franču sievietes, ko Džo sastapa sava ceļojuma laikā, sniedza viņai ļoti daudzus padomus laulībai. Viens no tiem bija – esi sava vīra mīļāka. Francūzietes to skaidro tā, ka laulības dzīve bieži vien var kļūt garlaicīga, laulātie var ieslīgt rutīnā. Svarīgi ir saprast, ka dzīve var kļūt garlaicīga, ja vien mēs ļaujam tai tādai kļūt. Bieži vien sievietes apprecēšanos uztver kā kāda punkta izpildīšanu, aizmirstot par piedzīvojumu, kas seko pēc kāzām. Lai izvairīto no rutīnas, francūzietes mudina sievietēm rūpēties par to, lai kaisle neizzūd arī pēc gadiem.  Viņas atgādina, ka šo izvēli, ko veici, sakot savam vīram "Jā", ir izvēle, ko tu izdari katru dienu. Katru dienu tu izvēlies viņu.

Kā citas svarīgākās atziņas, ko Džo guva, sarunās ar francūzietēm bija, ka ir jāatceras, ka tev joprojām paliek arī sava dzīve – neatkarīgi no laulātā. Ir jāspēj saglabāt savu neatkarību arī esot precētam. Reizēm ir ieteicams doties ceļojumā bez otrās pusītes, jo tas nav nekas slikts. Tas pat ir vajadzīgs, lai, piemēram, paspētu sailgoties pēc mīļotā cilvēka. Tas attiecībām piešķirs jaunu dzirksti.

Amerikānietes laulību dzīvi pārāk sarežģī

Pēc ceļojumā gūtajām atziņām un uzkrātās pieredzes Džo secina, ka amerikānietes laulību uztver nepareizi. Džo runājot ar sievietēm no dažādām pasaules malām, to skaitā sievietēm no Indijas ziemeļiem līdz pat Zviedrijai, nācās sastapties ar norādījumiem, ka amerikānietes laulības pārlieku sarežģī. Viņas sūdzas par to, cik grūti iet viņu laulāto dzīvē, aizmirstot novērtēt to, kas ir un pateikties par to. Viņas ir aizmirsušas, ka vajag nevis sūdzēties, bet domāt, kā problēmas labot, kā risināt sarežģījumus. Sievietes no svešām zemēm, kur ir citas paražas, kultūras, norāda, ka patiesībā viss nav tik sarežģīts kā tas tiek uztverts. Ir vairāk jāpriecājas un ir jārunā par to, kas ir labs, kas sagādā prieku, ar ko lepojamies. Džo arī norādīja, ka šīm sievietēm ir taisnība, jo, piemēram, viņas draudzenes, amerikānietes, ir pieradušas vairāk runāt par to, kas viņām nepatīk, nevis par to, ko labu un lielisku ir izdarījis viņu vīrs. Ja sievietes vēlas gūt prieku no laulības dzīves – šis ieradums ir jāmaina.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1749239sec.