Uzzini 10 noderīgus ieteikumus par mazāk zināmām ceļojuma izmaksu ietaupīšanas iespējām

Pavasaris ir sezona, kad visvairāk domājam par nākamā atvaļinājuma ceļojuma plānošanu. Tiem, kuriem ir kaut neliela patstāvīgas ceļošanas pieredze, droši vien jau ir zināmas populārākās ceļojuma izmaksu ietaupīšanas iespējas, tādas kā zemo izmaksu aviokompānijas vai kaučsērfings. Radikālākie dēkaiņi pat dodas ceļā ar auto stopiem vai iesaistās brīvprātīgā darba programmās, kur apmaiņā pret zināmu nostrādātu stundu skaitu var tikt pie pajumtes un ēdiena. Tāpēc šoreiz esam apkopojuši mazāk zināmus izmaksu optimizācijas paņēmienus, kuri katrs, vairāk vai mazāk, bet ļauj ietaupīt kādu naudas summu vai arī jūsu laiku. Bet katrs gudri ietaupīts eiro taču ir sākuma punkts jauna ceļojuma iespējamībai.

Atrodi draugus ārzemēs un brauc ciemos – iesaisties Hospitality Club jeb viesmīlības klubā. Tas ir liels starptautisks tīkls, kura misija plašākā nozīmē ir radīt pasauli bez robežām un veicināt kultūras apmaiņu. Kluba biedri ne tikai uzņem viesus pie sevis mājās, bet arī sniedz viens otram visāda veida palīdzību, māca valodas, organizē kopīgas ekskursijas. Pēc organizācijas noteikumiem, ņemt naudu par palikšanu no viesiem ir aizliegts, bet var vienoties par daļēju, piemēram pārtikas vai komunālo pakalpojumu, izmaksu segšanu.

Viesnīcas un hosteļi ar atlaidi – Hotel Tonight. Šī vietne galvenokārt orientējas uz spontānajiem ceļotājiem, jo dod iespēju pēdējā brīdī rezervēt istabu viesnīcā vai vietu hostelī ar ievērojamu atlaidi. Rezervāciju iespējams veikt ne ātrāk kā nedēļu iepriekš, un uz laiku ne ilgāku par 5 naktīm. Jo tuvāk ceļojuma datumam rezervācija, jo izdevīgāku cenu iespējams iegūt.

Bezmaksas ekskursijas – Sandemans New Europe. Šī organizācija (un viņi tādi nav vienīgie, papētiet informāciju uz vietas) piedāvā bezmaksas kājāmgājēju ekskursijas 18 Eiropas un Tuvo Austrumu pilsētās. Ekskursijas vada talantīgi brīvprātīgie gidi, tādēļ liela ir iespēja, ka līdztekus vēsturiskiem faktiem jūs uzzināsiet daudz interesantas neformālas informācijas – vietējās leģendas, folklorizējušos notikumus, ieteikumus par labākajiem bāriem, kafejnīcām vai skatu punktiem, “kur tūristi neiet”. Ja ekskursija patikusi, beigās ir pieņemts gidam pateikties dzeramnaudas formā.  

“Karstie” piedāvājumi – Last minute.com. Šī ir interneta meklēšanas vietne, kas apkopo aviokompāniju un viesnīcu pēdējā brīža “karstos” piedāvājumus. Ja jums pēkšņi ir nepieciešama aviobiļete uz rītdienas rītu, šī būs labākā vieta, ar ko sākt meklējumus.

Bezmaksas tualešu meklētājs – AirPnP. Šī aplikācija ar asprātīgi pārfrāzēto nosaukumu, kas parāda tuvākās apkārtnes maksas un bezmaksas tualetes,  palīdzēs ietaupīt ne tik daudz jūsu naudu (bet arī to), kā – laiku un nervus, un palīdzēs izvairīties no nepatīkamām situācijām.

Zvani no sava telefona numura pa vietējo zvanu tarifu – Roamer. Ar šīs tehnoloģijas palīdzību iespējams savas telefona numuram pieslēgt vietējo SIM karti, lai veiktu zvanus pēc maksimāli izdevīga attiecīgās valsts vietējā tarifa.  

Apmainies mājām ar Home Exchange. Dzīvesvietu apmaiņas tēma no humoristiskās puses ir apskatīta vairākās kino komēdijās, kad cilvēki iepazīstas interneta vietnēs, lai pēc tam dotos atvaļinājumā uz jauno paziņu mājām. Tāda iespēja patiešām pastāv arī dzīvē, turklāt apmaiņai nav obligāti jānotiek vienlaicīgi – var pie jaunajiem draugiem doties arī pēc kārtas vienā un otrā virzienā. Šobrīd tīkla datu bāzē ir vairāk nekā 65 tūkstoši piedāvājumu 150 pasaules valstīs.

Ja ceļo ar auto, sameklē ceļa biedrus ar BeepCar palīdzību. Šajā vietnē auto vadītāji ievieto sludinājumus ar plānotajiem braucieniem, savukārt pasažieri meklē sev vēlamos piedāvājumus pēc maršruta un datuma, un abas puses sadala benzīna izdevumus. Atšķirībā no citiem līdzīgiem pakalpojumiem, piemēram, BlaBlaCar, BeepCar piedāvā pasažieriem arī bezmaksas apdrošināšanu uz brauciena laiku, un tas ir vēl viens punkts, uz ko ietaupīt.  

Akcijas piedāvājumu meklētājs Kayak. Šajā interneta meklētājā apkopota informācija par akcijas piedāvājumiem no simtiem ar tūrismu saistītu uzņēmumu mājas lapu – aviokompāniju, viesnīcu, auto nomas kompāniju. Galvenā šīs vietnes priekšrocība ir iespēja pasūtīt personalizētus piedāvājumus – ja plānojat ceļojumu iepriekš, varat veikt šeit pasūtījumu par vēlamo virzienu un laiku, un Kayak regulāri jūs e-pastā informēs par izdevīgiem lidojumiem un citiem piedāvājumiem jūsu izvēlētajā virzienā. Šādi ievērojami palielinās jūsu izredzes atrast patiešām izdevīgu piedāvājumu.  

Izmantot bezmaksas interneta priekšrocības palīdzēs WiFi Map – interneta pieslēgumu paroļu karte. Šīs aplikācijas izmantošana ir vienkārša – jūs uzziniet, kādi bezvadu interneta tīkli atrodami tuvākajā apkaimē, izvēlieties jūs interesējošo, un programma piegādā paroli. Aplikācija aptver patiešām iespaidīgu Wi-Fi pieslēguma punktu skaitu Eiropas valstīs.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.18333483sec.