Pētījums: 20 gadu laikā avio pasažieru skaits pieaugs teju divas reizes

Tuvāko 20 gadu laikā pasaules lidsabiedrību īpašumā esošo lidaparātu skaits (ar vietām virs 100) pieaugs vairāk nekā divas reizes - līdz pat 40 000 lidaparātiem, jo, paredzams, ka pārvadāto pasažieru skaits turpinās pieaugt - un tas plānots 4,4% apmērā gadā, liecina "Airbus" kompānijas tirgus datu analīzes projekcija.

Šī projekcija arī paredz, ka nākamo 20 gadu laikā industrija arī iztērēs 3,2 triljonus ASV dolāru šo lidaparātu uzturēšanai, apkopei un labošanai. Liela daļa naudas aizies arī darbaspēka apmācībās, lidaparātu uzlabošanā un pilnveidē.

Ņemot vērā, ka lidaparātu apjoms palielinās, ir tikai loģiski, ka palielinās arī naudas apjoms, kas tiek izmantots, lai šos lidaparātus uzturētu darba kārtībā, tīrus un apkoptus. Tomēr, kā uzsver eksperti, pasažieru vēlme pēc arvien jaunākām tehnoloģijām un iespējām lidaparātos, rada paradoksu lidsabiedrībām - spēt apvienot novecojošus lidaparātus ar jaunām tehnoloģijām. Arī šeit tiek paredzētas arvien pieaugošas izmaksas, jo attīstoties zemo cenu lidsabiedrībām, citas lidsabiedrības arvien vairāk pievērsīs uzmanību ērta pakalpojuma izveidei - kas sevī ietver arī tehnoloģijas (piemēram, Wi-Fi lidmašīnā, televizori utt). Lielāko daļu nozares apkopes, uzturēšanas un pilnveides izmaksas no pasaules tirgus aiziet Āzijas tirgum, kur vēlme pēc tehnoloģijām ir vēl lielāka nekā citur pasaulē.

Pieaugošajai cilvēku vēlmei pēc aviotransporta būs arī vēl viens iznākums - tuvāko 20 gadu laikā būs nepieciešami vēl vismaz 1 miljons pilotu un tehniķu, kā arī citi, ar aviāciju saistīti profesionāļi. Ja par stjuartiem iespējams kļūt samērā ātri, tad par pilotiem vai aviotehniķiem ir nepieciešams mācīties kādu laiku - un laicīgi nesagatavojoties un nepiesaistot cilvēkus šiem arodiem, tirgū var rasties liekas problēmas. Tāpēc "Airbus" uzsver, ka pēdējo trīs gadu laikā jau ir trīskāršojis savu apmācību vietas psaulē - un arī turpinās to darīt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61773205sec.