Gandrīz puse ceļotāju plāno 2018. gadā ceļot biežāk

Gandrīz puse ceļotāju (47 %) plāno 2018. gadā ceļot biežāk nekā pērn. Uzņēmums Booking.com, kas piedāvā plašāko naktsmītņu klāstu visā pasaulē, ir izpētījis cilvēku nodomus un vēlmes saistībā ar ceļošanu, aptaujājot vairāk nekā 18 000 respondentu no 26 valstīm. Lūk, dažas galvenās tendences, kas šogad būs novērojamas.

Klejotāju paaudze

Gandrīz ceturtdaļa cilvēku (24 %) uzskata, ka starpkontinentu lidojumi kļūs arvien lētāki, tādēļ šogad ceļošanas kāre tikai pieaugs. Gandrīz piektdaļa cilvēku (19 %) uzskata, ka ir kļuvis vieglāk atrast un rezervēt ceļojumus uz eksotiskiem galamērķiem, savukārt gandrīz puse ceļotāju (47 %) plāno 2018. gadā doties uz tālāku galamērķi nekā pērn. Cilvēki arī vēlas vairāk iepazīt pasauli. 53 % ceļotāju plāno apmeklēt pēc iespējas vairāk vietu, savukārt 34 % respondentu vēlas biežāk ļauties piedzīvojumiem.

Pašmāju iepazīšana

Lai gan šogad pieaugs to ceļotāju skaits, kuri dosies uz tāliem galamērķiem, daudz cilvēku arī vēlēsies uzturēties tuvāk mājām (trešdaļa ceļotāju (34 %) plāno palielināt ceļojumu skaitu savā valstī).

Ceļošana savā valstī ir kļuvusi populārāka, jo liela daļa respondentu (46 %) uzskata, ka vietējie ceļojumi ir lētāki, kā arī, viņuprāt, savā valstī joprojām ir neskaitāmas vietas, ko iepazīt. Būtiska nozīme ir arī iespējai doties vairākos ceļojumos – gandrīz katrs trešais cilvēks (32 %) uzskata, ka divi vai trīs īsāki ceļojumi ne pārāk tālu no mājām ir labāka iespēja nekā viens ilgs ceļojums uz tālu galamērķi. Salīdzinot ar 2017. gadu, šogad gandrīz puse respondentu (49 %) ir iecerējuši biežāk doties ceļojumos nedēļas nogalē.

Tiem, kas plāno doties uz kādu tuvāku vai tālāku galamērķi, uzņēmums Booking.com ir apkopojis 10 aktuālākās pilsētas, ko apmeklēt 2018. gadā*:

•    Saporo, Japāna

•    Našvila, ASV

•    Bukareste, Rumānija

•    Zakopane, Polija

•    Taitunga, Taivāna

•    Brisbane, Austrālija

•    Portlenda, ASV

•    Lima, Peru

•    Bogota, Kolumbija

•    Hannovere, Vācija

Izdevību izmantošana, esot prom no mājām

Dodoties šogad atvaļinājumā, ceļotāji centīsies pavadīt laiku pēc iespējas vērtīgāk. Gandrīz puse cilvēku (48 %) plāno izmantot vairāk atvaļinājuma dienu ceļošanai, salīdzinot ar pagājušo gadu. Īsi un piesātināti ceļojumi ir lielisks veids, kā redzēt pēc iespējas vairāk sev interesējošu galamērķu īsā laikā. Neilgi ceļojumi arī sniedz iespēju pavadīt laiku ar dažādiem draugiem un ģimenes locekļiem, lai visi būtu apmierināti. Lai gan cilvēki plāno veikt neilgus braucienus, liela uzmanība tiks pievērsta dažādu iespēju izmantošanai, piedaloties arvien jaunās aktivitātēs un gūstot unikālu pieredzi.

•    Seši no 10 respondentiem (60 %) apgalvoja, ka, dodoties uz jaunu galamērķi, viņi plāno izmēģināt pēc iespējas vairāk aktivitāšu un iespēju.

•    59 % cilvēku, esot atvaļinājumā, dos priekšroku naudas ieguldīšanai pieredzes gūšanā, nevis lietu iegādē.

•    Četri no 10 cilvēkiem (41 %) sagaida iespēju plānot aktivitātes tūlītēji (ar dažu darbību palīdzību viedtālrunī), jau esot ceļojumā.

•    55 % cilvēku vēlas atvaļinājuma laikā piedzīvot unikālāku vakariņošanas pieredzi.

•    Trešdaļa respondentu (33 %), dodoties ceļojumā, vēlas uzturēties privātā brīvdienu naktsmītnē (piemēram, dzīvoklī vai villā), nevis viesnīcā.

•    Gandrīz puse ceļotāju (45 %) šogad labprāt apmeklētu kādu vietu, kurā nav bijis neviens no draugiem.

Par pētījumu

*Pētījums tika veikts pēc uzņēmuma Booking.com pasūtījuma. Tajā tika aptaujāti pieaugušie, kuri pēdējo 12 mēnešu laikā ir devušies ceļojumā vai plānoja doties ceļojumā nākamo 12 mēnešu laikā. Aptaujā piedalījās 18 509 cilvēki no 26 valstīm, aizpildot to tiešsaistē 2017. gada augustā.

Par uzņēmumu Booking.com

Uzņēmums Booking.com B.V. ir dibināts 1996. gadā Amsterdamā. Tas no neliela nīderlandiešu jaunuzņēmuma ir izaudzis par vienu no lielākajiem e-komercijas uzņēmumiem pasaulē. Uzņēmums Booking.com ir daļa no uzņēmumu grupas The Priceline Group (NASDAQ: PCLN), un tajā pašlaik ir nodarbināti vairāk nekā 15 500 darbinieki 198 birojos 70 valstīs visā pasaulē.

Uzņēmuma Booking.com misija ir iedvesmot cilvēkus iepazīt pasauli, un tas attīsta digitālās tehnoloģijas, kas atvieglo ceļošanu. Uzņēmums Booking.com savieno ceļotājus ar pasaulē lielāko lielisku naktsmītņu izvēli, sākot no dzīvokļiem, privātām brīvdienu mājām un ģimeņu pārvaldītām pansijām un beidzot ar grezniem pieczvaigžņu kūrortiem, mājiņām kokos un iglām. Uzņēmuma Booking.com vietne un mobilās lietotnes ir pieejamas 43 valodās, un šajās platformās tiek piedāvāti vairāk nekā 1,5 miljoni naktsmītņu, kas atrodas vairāk nekā 122 000 galamērķos vairāk nekā 220 valstīs un teritorijās visā pasaulē.

Katru dienu uzņēmuma platformā tiek rezervēti vairāk nekā 1,5 miljoni istabnakšu. Neatkarīgi no tā, vai tiek ceļots darba vai atpūtas vajadzībām, lietotāji var ātri, ērti un tūlītēji rezervēt lieliskas naktsmītnes, izmantojot vietni Booking.com, turklāt netiek iekasēta rezervēšanas maksa un tiek nodrošināta cenu pielīdzināšana. Klienti var jebkurā nedēļas dienā un jebkurā laikā sazināties ar uzņēmuma Booking.com Klientu apkalpošanas centru, lai iegūtu palīdzību un atbalstu 43 valodās.

Sekojiet līdzi uzņēmuma jaunumiem sociālajos tīklos Twitter un Instagram un atzīmējiet ar “Patīk” uzņēmuma profilu sociālajā tīklā Facebook. Lai iepazītos ar jaunākajām aktualitātēm, datiem un ieskatiem, lūdzu, aplūkojiet starptautisko lapu medijiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14219499sec.