Kā samazināt lidojuma izmaksas? Lido ar rokas bagāžu! [2]

Ja vēlies ceļot budžeta klasē ar lētajām aviosabiedrībām, tad, visdrīzāk, jau zini, ka šīs lidsabiedrības teju vairāk nekā pusi no savas peļņas iegūst no lidojuma papildmaksām - nododamās bagāžas, ēdiena lidojuma laikā, vietu izvēles, prioritāras reģistrācijas un iekāpšanas, u.c.. Tomēr budžeta ceļotājam budžets ierasti ir ierobežots, tāpēc galvenais veids kā ietaupīt, ir izvairīties no reģistrējamās bagāžas nodošanas (un arī maksāšanas par to).

Protams, dodoties tālākā un ilgākā lidojumā, mantas varētu salasīties visai daudz, tomēr atceries - par lielās bagāžas nodošanu nāksies maksāt visos lidojumos. Līdz ar to, ja lido uz Portugāli vai citur ar pārsēšanos, turp-atpakaļ nāksies maksāt 4 (!) reizes par nododamo bagāžu, kas kopā salasīsies teju 100 eiro.

Lūk pāris padomi, kā izvairīties no maksāšanas par papildu bagāžu:

Kravājies gudri

Atceries, ka trešais kurpju pāris un kaudze kreklu tev ceļā, visticamāk, nebūs vajadzīgi. Mums ir ierasts bieži vien pārkravāt savas ceļa somas, līdzi ņemot apģērbu teju katram iespējamajam gadījumam. Taču, ja vēlaties ceļot tikai ar vienu somu rokas bagāžā, nāksies rūpīgi apsvērt katra drēbju gabala nepieciešamību. Ņemiet līdzi tikai tādus apģērba gabalus, kuri ir absolūti nepieciešami un ir viegli savienojami dažādu kombināciju iegūšanai. Arī ja 3 dienas pastaigāsi vienās drēbēs - nekas traks nenotiks!

Iegādājieties labu (!) somu

Netaupi uz labu somu - Jūsu rokas ceļasomas veids un lielums ir primārais faktors, kas nosaka, cik daudz mantu varēsiet ņemt līdzi. Izvēloties somu, noteikti jāpievērš uzmanība rokturim – tam jābūt izturīgam un ērtam, lai manevrēšana cauri lidostas termināliem un lidmašīnas salonam varētu noritēt bez liekām raizēm. Ieteicams izvēlēties vieglu somu, kas izgatavota no mīksta materiāla. Jāpievērš uzmanība, lai soma nebūtu lielāka par lidsabiedrību noteiktajiem rokas bagāžas izmēra ierobežojumiem, kas nereti ir 55x40x20 centimetri.

Ieguldiet naudu vakuuma maisiņos

Šie maisiņi nenoliedzami ir "ceļotāja labākie draugi", jo ļauj ietaupīt patiešām daudz vietas. Pēc tam, kad jums ir izdevies līdz minimumam sašaurināt līdzi ņemamo apģērbu sarakstu, ievietojiet drēbes vakuuma maisiņos. Pēc tam tos iespējams vai nu ērti un kompakti savietot vienu virs otra, vai pat sarullēt.

Izmantojiet modernās tehnoloģijas

Parūpējieties, lai vietu ceļasomā neaizņemtu smagas grāmatas vai žurnāli. Pat tad, ja, jūsuprāt, klasiskā papīra grāmata ir neaizvietojams "ceļabiedrs", padomājiet par elektroniskā lasītāja iegādi. Savukārt, ja ņemsiet līdzi planšetdatoru, varēsiet ne vien ērti piekļūt dažādu tūrisma ceļvežu kolekcijai, bet arī lietot e-pastu un apskatīt jaunumus iecienītajās interneta vietnēs. Noteikti izvairieties no portatīvā datora līdzņemšanas – tas ceļā var izrādīties pārāk liels, smags un neērts.

Neņemiet līdzi to, ko iespējams lēti un vienkārši nopirkt ceļā

Ja dodaties ceļā, piemēram, uz trim nedēļām, nav nepieciešams ņemt līdzi iespaidīgus zobu pastas, mutes skalojamā līdzekļa un šampūna krājumus. Ja milzīgas bagāžas somas jūsos iedveš bailes, iepakojiet tikai vienai vai divām dienām nepieciešamos higiēnas līdzekļus, bet, nonākot galamērķī, iegādājieties vairāk.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Indy 01/25/2018 13:43 Kapēc nav pieminēts ka var savilkt drēbes mugurā. Trīs maikas, trīs džemperi un ja karsti tad pēc iziešanas cauri vārtiem var mierīgi novilkt visu nost un salikt atpakaļ somā... + Smagākās un mazākās lietas var salikt kabatās.

2 Edgars 01/24/2018 10:48 Tikko sastapos ar šo problēmu, jo atceļā uz mājām(pēc ilgākas prombūtnes) biju šokēts, kad jauniegādāto ceļojuma koferi biju spiests nodot bagāžā. Rīgā pie bagāžas saņemšanas nokvernēju ilgi. Turp lidojums būtu bijis satraucošs, ja visu lidojuma laiku būtu bijis jādomā - pagūšu saķert pēdējo autobusu vai nē?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13670301sec.