Saldam miegam un možam rītam: 5 mobilās aplikācijas naktsmiera uzlabošanai

Vairāk nekā puse jeb 60% Latvijas iedzīvotāju savu miega kvalitāti vērtē skalā no vidējas līdz sliktai, secināts aptaujā*, turklāt visizplatītākā sūdzība ir no rīta sajustais nogurums. To, kā uzlabot miega kvalitāti un pamošanos padarīt patīkamāku ar ierasti pie gultas novietoto mobilo ierīču palīdzību, padomus sniedz Samsung produktu eksperts Dāvis Kurēns.

1. Sleep as Android

“Sleep as Android” citiem vārdiem varētu dēvēt par gudro modinātāju, kas uzrauga miega ciklus ar tālruni vai citiem pārnēsājamiem sensoriem, un pieceļ tieši īstajā brīdī, lai lietotājs justos modrs.

"Lai vēl precīzāk sekotu līdzi savam naktsmieram, mobilās aplikācijas lieliski papildinās nēsājamās ierīces, kā piemēram, Samsung Gear Fit2 Pro viedaproce, kas var precīzi fiksēt miega kvalitāti un noteikt miega ciklus. Kad ir sasniegts kvalitatīva miega daudzums, pulkstenis vibrē uz rokas un pieceļ lietotāju, neradot lieku satraukumu uzreiz pēc miega,” saka D.Kurēns.

2. i-Pillow

Kaut arī “i-Pillow” aplikācijas darbības pamatprincips ir līdzīgs kā “Sleep as Android”, datu fiksēšanai šīs lietotnes algoritms galvenokārt izmanto kustības un skaņas uztveršanu. Tādējādi precīzāk tiek noteikts cilvēka miega modelis un arī pamodināšana ir pakāpeniska. Lietotne sniedz pārskatu pār miega ciklu, lai lietotājs varētu novērtēt savu miega kvalitāti un salīdzināt ar citu lietotāju rezultātiem.

3. Digipill

Psiholoģijā ir nozare, kas pēta skaņu uztveri un ietekmi uz cilvēka prātu – psihoakustika. Balstoties uz to, “Digipill” ir atlasījis dažādas skaņas un mūzikas motīvus, kas palīdzēs miega laikā sakārtot domas un kvalitatīvi izgulēties. Izpētīts, ka ar tās palīdzību mazināsies miega trūkums un satraukums, un pavairosies motivācija un miera sajūta.

"Tā kā šī lietotne ar dažādu skaņu un mūzikas kombināciju palīdzību panāk to, ka tiek uzlabots aizmigšanas process, maksimālam efektam ir ļoti būtiski izmantot kvalitatīvas skaņu iekārtas – austiņas vai, piemēram, 360 grādu skaļruni, kas visu telpu vienmērīgi piepildīs ar skaņu,” komentē Samsung produktu treneris.

4. Pzizz

Izmantojot dažādas skaņu kombinācijas, balsis un mūziku, ir iespējams aizmigt ar vienas pogas spiedienu. Lietotne ļauj ātri aizmigt, izmantojot speciāli izstrādātas un atlasītas psihoakustiskās skaņas. “Pzizz” noder arī spēka snaudu regulēšanai, lai būtu vieglāk koncentrēties darbam un mācībām.

5. Rain Sounds – Sleep & Relax

Lietotne piedāvā plašu lietus skaņu klāstu, kas klausītājam nodrošina ātru un mierīgu miegu. Ja patīk klusa līņāšana vai negaiss, tad ar šo lietotni būs iespējams klausīties iemīļotākās dabas skaņas, lai vieglāk iemigtu vai relaksētos.

*Pētījumu kompānijas “SolidData” aptauja, veikta interneta vidē 2017. gada marta sākumā, un tajā piedalījās 504 respondenti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.25944281sec.