Padomi Līgo atpūtnieku drošībai un labsajūtai

Gadskārtējie Jāņu svētki aicina baudīt visgarāko dienu un visīsāko nakti, uz pāris dienām izrauties no darba vides un svinēt svētkus atpūtā kopā ar draugiem, radiem vai kaimiņiem. Lai vainagu pīšana, līgo dziesmu dziedāšana pie ugunskura un Jāņu mielasta baudīšana aizritētu bez raizēm par veselības problēmām vai sadzīviskām ķibelēm, “Euroaptieka” farmaceite Ieva Zvagule iesaka dažādus padomus neplānotu raižu novēršanai.

Ērts apģērbs – ērta līgošana!

Ne velti Jāņus dēvē par latviskākajiem svētkiem – tā ir iespēja uzvilkt paaudzēs nodotus tautas tērpa svārkus, dāmām un jaunkundzēm savākt matus bizēs un kungiem dižoties ar latviskiem akcentiem baltos kreklos, jostās vai citos aksesuāros. Tomēr pastāv arī teiciens “Līst kā pa Jāņiem!”, turklāt tas ir diezgan precīzs. Lai būtu gatavi jebkādiem laika apstākļiem, kārtojot ceļa somu, ieteicams blakus saktām, lentēm un pastalām tomēr nodrošināties ar papildu siltu jaku, garām biksēm, vējjaku un gumijas zābakiem.

Mazā aptieciņa ar lielo devumu

Svinēt Jāņus un Līgo svētkus pie dabas vai lauku mājas nav nekas neparasts. Tomēr ķermeņa reakcija uz dažādiem vides faktoriem mēdz būt neparedzama, tāpēc obligāti jānodrošinās ar mazo aptieciņu. “Visbiežākie alergēni ir ziedputekšņi, kukaiņu inde, dažādi dzīvnieku izcelsmes alergēni, saules ultravioletais starojums, pārtika, putekļu ērcītes un pelējuma sēnīšu sporas, tādēļ līdzi ieteicams ņemt līdzekļus alerģijas novēršanai. Ja nu svinības bijušas īpaši grandiozas un nākamais rīts pienāk ar galvassāpēm, noderēs pretsāpju līdzekļi. Odu, knišļu vai citu insektu atvairīšanā palīdzēs jau zināmie odu atbaidīšanas līdzekļi, savukārt lielu vai mazu ugunskuru gadījumā aptieciņā jānodrošina vieta arī pantenolu saturošām ziedēm,” stāsta farmaceite Ieva Zvagule.

Svētku mielasts ar mēru

Gards ēdiens Līgo svētkos ir gandrīz tikpat svarīgi, cik pārējās svētku tradīcijas. Grilētas vai ceptas desiņas, alus, Jāņu siers un citi labumi ir jau tradicionāls svinētāju cienāšanas veids. Visam treknajam un nebūt ne veselīgākajam ēdienam tieši alus tiek izmantots kā galvenais uzdzeramais, kas visdrīzāk novedīs pie tā, ka vēders sāks protestēt. “Pārēšanās gadījumā kuņģis ar savām gremošanas fermentu rezervēm nespēj sašķelt pārtiku. Šādā situācijā papildu fermentu devu var iedzert tablešu veidā. Savukārt saindēšanās vai citu vēdera problēmu gadījumā noderēs visiem pazīstamais absorbents – aktīvā ogle. Piemēram, ja esat saindējies ar pārtiku, uzreiz jādzer vismaz 10 aktivētās ogles tablešu,” skaidro “Euroaptieka” farmaceite.

Sagatavoties pirms Papardes zieda meklējumiem

Jāņu nakts ir vienīgais laiks gadā, kad var redzēt noslēpumaino Papardes ziedu. To  meklējumiem divatā dodas visdažādāko iemeslu dēļ, tomēr teikas vēsta, ka tie, kas to atrod, iegūst laimi un visas vēlmes un ieceres piepildās. Lai laimes vietā neatrastu neplānotu grūtniecību vai seksuāli transmisīvās slimības, mūsdienās svarīgi uz svētkiem nodrošinātes arī ar kontracepciju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16086411sec.